20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Februar 2013 01:49

Rukomet: Čelik ide u Gračanicu

 

Proteklog vikenda od tri ,,Čelikova'' kluba  (muška i ženska košarka i rukometaši), jedino su rukometaši osvjetlali obraz i ostvarili ubjeljivu pobjedu, pobijedivši sa 11 golova razlike ekipu ,,Kaknja'' i na taj način su se ,,promakli'' za još jedno (sa trećeg na drugo) mjesto na tabeli Premijer lige BiH.  Košarkaši su izgubili kod kuće od ,,Gradine'' iz Srebrenika, a košarkašice na gostovanju u Begradu, protiv ekipe ,,Radovoj Korać''. Sada se ekipa RK ,,Čelika'', na istorijskom pohodu na prvo mjesto u Premijer ligi BiH, nalazi na drugoj poziciji sa 30 bodova, iza odlične ekipe ,,Gradačca'' koja ima samo tri boda više.  


Nekoliko je novih karakeristika igre ,,Čelika'' u prvom kolu ,,proljeća'': novi trener Zdeno Antović, unio je  novine u  igru ,,Čelika'', tu je i prvi nastup za ,,Čelik'' iskusnog i odličnog Nerke Bašića, bivšeg, a vjerovatno i budućeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i jedna od najvažnijih karakteristika utakmice je – nastup mladog juniora, šesnaestogodišnjeg Almira Rekanovića, koji je u samo nekoliko minuta nastupa za prvu ekipu u svoj debi uknjižio i zabio prvi gol izvanrednom golmanu gostiju Šestoviću, koji je imao čak 25 odbrana!


Cijela ekipa ,,Čelika'' je odlično odigrala ovu utakmnicu. Bila je to jedna borbena igra svih igrača,  a u igru je ulazilo svih 16 igrača, što je rijetkost vidjeti na jednoj rukome-tnoj utakmici. Pored izvanrednog Davora Kadića, koji je miljenik zeničke publike (postigao 12 golova), ovu utakmicu je odlično, žestoko i borbeno odigrao Elvis Brkić, a na poziciji desnog beka, iako, zbig bolesti, nije odradio sve treninge.Ove sedmice, u 15. kolu, ,,Čelik'' ide ,,na noge'' ekipi ,,Gračanice'', koja je trenutno na šestom mjestu, ali takođe sa velikim ambicijama da ,,uzme'' jedno od prvih tri mjesta, radi plasmana u Ligu za pravka. 


- Mi idemo u Gračanicu po pobjedu! – kaže novi trener Antović. – Nažalost mi smo do utakmice sa ,,Kaknjom'', mada smo od početka priprema radili dva puta dnevno, imali svega 22 treninga. Nedostaje nam i fizičke spreme i kondicije i uigravanja ekipe. Naša forma će tek uslijediti i nadam se da ćemo u punoj snazi ,,proraditi'' već protiv ,,Gračanice'' – ističe Antović.


- Mi imamo momke koji su za ,,deset'', koji znaju igrati rukomet, koji se bore... To su na terenu pravi  ,,ratnici'', dobri sportisti i dobri ljudi koji Zenici mogu donositi dosta radosti pobjeda. Naša ekipa ima pobjednički mentalitet. Samo nedostatak novca, koji nam stalno ,,visi nad glavom'' može nas spriječiti u jurišu na šampionsku titulu države. Prvi put u 63 godine postojanja Kluba mi želimo i imamo kvalitet da šampionsku titulu države ,,donesemo'' u naš grad.  Ja ni sam ne znam kako smo mi uopšte započeli ovo prvenstvo, jer su troškovi za administrativne i druge pripreme: od ljekarskih pregleda, registracije igrača, nabavke lopti i opreme (što je potrošna roba), obezbjedjenja termina za teretanu, smještaja i prevoza igrača i dopunske  ishrane i drugi troškovi – koji su za nas jako veliki i sve je to trebalo riješiti do početka prvenstva, do utakmice sa ,,Kaknjom''.  Raduje me da se i publika vraća u Gradsku arenu i da je po nekim procjenama u petak uveče u Areni  bilo oko 1.500 posjetilaca. Kod atraktivnih protivnika biće tu i dvije-tri hiljade ljubitelja rukometa, a kad dođe do  ,,Lige za šampiona 3+3'' možda i čitavih pet-šest hiljada posjetilaca - govori Pane Škrbić, neumorni predsjednik RK ,,Čelika'' i nada se da će stalno traganje za izvorima finansiranja najzad biti nekako riješeno.