28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Decembar 2012 19:40

Zeničanku držao kao ropkinju

Dvosedmični pakao 27-godišnje A.O. iz Zenice koju je u kući u naselju Polje kod Velike Kladuše zatočio Reuf Alagić (34) koji ju je prema njenim izjavama istražiteljima MUP-a USK, danima silovao dok je bila vezana za krevet. Alagić je nesrtenu djevojku na kraju prodao jednom muškarcu iz Sanskog Mosta. 

 

Policajci su Alagića uhapsili 14. decembra.  Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom  krivičnom djelu protivpravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužioca Huseina Huzeirovića, Alagiću je određen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ "Luke" u Bihaću, piše Dnevni avaz.

 

 

Inače, Alagić  je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.Nezvanična informacija koja kola Velikom Kladušom je da se Alagić ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio sa drugima.  Interesantno je da se A.O.  nakon davanja izjava vratila u Zborište kod Velike Kladuše gdje navodno radi kao konobarica. Istražiteljima je ispričala da ju je Alagić vezao konopcem i bakarnom žicom za krevet, te da joj je stavljao ljepljivu traku preko usta i tjerao na seks, da bi je naposlijetku prodao za 90 KM Z. K. iz Tomine kod Sanskog Mosta.

 

Prilikom primopredaje na benzinskoj pumpi Čakin Komerc u naselju Zborište došlo je do kvara  na Golfu u kojem su je prevozila trojica muškaraca. Ona je uspjela da pobjegne i prijavi policiji da je prodana u bijelo roblje. Prilikom pretresa kuće Reufa Alagića pronađeni su tragovi koji su izuzeti. Alagić se branio da je A.O. bila njegova nevjenčana supruga te da je sve izmislila.