19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Decembar 2012 05:42

Begić o prioritetima Saveza

 

Novoizabrani predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić,  gostujući u programu Radija Bosne i Hercegovine, izjavio je da je prvi prioritet Saveza plasman "A“ nogometne selekcije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

 

 "Mi moramo staviti u pogon sve kapacitete Nogometnog saveza da omogućimo prvo 'A' selekciji da ode u Brazil. To je prioritet prioriteta. Moramo također završiti trening centar u Zenici, te stvarati uvjete za ostale nogometne selekcije, jer evidentno je da imamo problema na svim nivoima, rekao je Begić u emisiji "Danas“ Radija Bosne i Hercegovine. 

 

Napomenuo je kako su visoki standardi FIFA-e i UEFA-e izazov na koji će Savez odgovoriti, dodajući kako misli da su "sportski radnici kuće nogometa pokazali da mogu razmišljati trezveno i u interesu sporta".  "Moramo nastaviti držati fokus na Premijer ligi, podići standarde te lige, jer UEFA i FIFA su u svojim standardima neumoljivi i mi ćemo morati raditi puno na stvaranju preduvjeta da možemo biti Savez od kredibiliteta i u porodici FIFA-e i UEFA-e", rekao je Begić. 

         

Sjednicu Nogometnog/fudbalskog saveza ocijenio je dobrom i konstuktivnom, mada je, kako je rekao, bilo igara oko izbora i  problematične kampanje nekih članova. "Za neke je ovakav ishod neočekivan, jer je bilo raznih načina na koji su ljudi vodili ovu izbornu kampanju. Međutim, to je sve iza nas i, hvala Bogu, završilo je kako je završilo. Sada je na nama da radimo“, poručio je Begić. Zahvalio se na podršci svima koji su mu čestitali nakon izbora na odgovornu sportsku funkciju, a posebno "A“ reprezentativcima, koji su prepoznali da bi on mogao uspješno nastaviti posao koji je do sada radio Ivica Osim.