19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Decembar 2012 15:51

Uhapšen zbog pucnjave

 

Tridesetosmogodišnji Robertino Pino Kljajić iz Zenice priveden je i jučer poslijepodne saslušan u MUP-u Srednjebosanskog kantona, kao osumnjičeni da je pucao u oca i sina, Smaju i Senijada Smajića. Njih dvojica su ustrijeljeni hicima iz pištolja u noćnom baru „Kis“ u Katićima kod Busovače, u  noći između nedjelje i ponedjeljka. 

 

- Istražitelji su raspolagali podacima da se u vezu sa pucnjavom može dovesti izvjesni Pino iz Zenice. On je danas (jučer) pronađen i priveden, rečeno nam je u policiji Srednjebosanskog kantona. 

 

Dio iskaza svjedoka iz „Kisa“ upućivao je da su Smajići stradali u međusobnom obračunu, ali je dalji tok istrage uputio na ovog Zeničanina. Šta je bio povod, da li postoje nalagodavci, te ostali detalji ovog zamršenog slučaja biće poznati u narednim danima. Ono što je sigurno jeste da akteri nisu „izdašni“ u izjavama, pa je policiji slučaj dodatno otežan. 

 

U Tužilaštvu Srednjebosanskog kantona, osim inicijala uhapšenog nismo dobili nikakve detalje slučaja. Portparol Edina Jaganjac nam je kazala da će nakon saslušanja osumnjičenog policija Tužilaštvu uputiti izvještaj sa detaljima i dokazima, te da će protiv osumnjičenog, prema sadašnjim saznanjima, biti podnesen izvještaj o teškom krivičnom djelu protiv opće sigurnosti. 

 

Smajići se još nalaze u bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Bili, a nakon operacije njihov oporavak teče uredno.