19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Novembar 2012 11:11

Jagodić: Uoči Širokog

U srijedu, 21. novembra, fudbaleri Čelika odmjerit će snage sa Širokim Brijegom u okviru 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine... Bit će to revanš susret ove dvije ekipe, a u prvi duel završen je rezultatom 1:1, što u svakom slučaju mnogo više odgovara Zeničanima, kojima je dovoljno da ovaj duel završi bez golova kako bi se plasirali u polufinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj državi. Trener crno-crvenih kratko se osvrnuo i na pobjedu svoje ekipe na gostovanju Gradini (0:1).

 

"Svakako da nije bilo lako, iako je Gradina zadnja na tabeli, ali najbitnije je da smo osvojili tri boda i nastavili niz od sedam utakmica bez poraza. Imamo priključak za timovima iz gornjeg dijela tabele i ostaje nam još utakmica sa Olimpicom, koju ćemo pokušati dobiti i završiti polusezonu sa malim zaostatkom u odnosu na prve četiri ekipe u ligi", kazao je Jagodić, dodavši:

 

"Čiste glave i psihološki spremni ulazimo u utakmicu sa Širokim. Ova utakmica je, ustvari, prilika da naplatimo sve ove dobre rezultate u posljednje vrijeme i ovjerimo dobru igru sa Pecare, gdje smo ostali neporaženi. Rekao sam i prije utakmice u Širokom da će se sve odlučiti na Bilinom polju, jer oni su jedna iskusna ekiopa, dobro vođena i kvalitetna, tako da će svaku našu malu grešku znati kazniti.

 

Mi ne znamo da igramo na rezultat 0:0 koji bi nam odgovarao u ovoj utakmici, nego ćemo ići da pobijedimo i tako se plasiramo u samu završnicu Kupa. Iako se ne volim 'vaditi' ili tražiti alibi, protiv Širokog ćemo biti bez trojice standardnih prvotimaca, a to su Adis Nurković (zbog povrede), Kenan Horić (zbog crvenog kartona protiv Rudara), te Zoran Brković koji se također povrijedio protiv Rudara i on je izgubljen za ovu polusezonu."

 

Također, selektor mlade bh. reprezentacije čestitao je rođendan popularnim Robijašima, te ih pozvao da u srijedu od 16 sati i 30 minuta podrže Čelik u najvažnijoj utakmici polusezone. Inače, direktan prenos ove utakmice bit će na BHT-u. /sc.sport/