29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Novembar 2012 11:08

Audio+foto: O sinoćnjem napadu

U povratku iz Širokog Brijega sinoć  oko 20 sati napadnut je autobus Putničke agencije "A bus line" iz Jelaha, koji je prevozio navijače Čelika, saopćila je pomenuta putnička agencija. Na autobusu su polupana sva stakla i pričinjena je velika materijalna šteta. Poslušajte šta je za Radio Q Zenica izjavio Muamer Mehić, PR udruženja građana Robijaši. 

 

Muharem Bekrić, vozač autobusa koji je prevozio Čelikove navijače, rekao je za portal "Dnevnog avaza" da sumnja da je napad na autobus pažljivo isplaniran. Policija nas pratila do Mostara, a čim su se policajci razišli, osobe s crnima kapama na glavi zasuli su naš autobus kamenjem. Sva stakla na autobusu su polupana. Dosta osoba iz autobusa ima posjekotine po tijelu, ali niko nije teže povrijeđen. Jedan od navijača je zadržan u mostarskoj bolnici, ali nije teže povrijeđen".


Portal "Dnevnog avaza" kontaktirao je navijače Čelika koji su bili u napadnutom autobusu. Oni su nam rekli da je policija sa njihovih mobitela izbrisala sve fotografije i snimke napada. U autobusu je ukupno bilo 56 putnika. Kako nezvanično saznaje portal "Dnevnog avaza" u MUP-u HNK autobus je kamenovan u mostarskom naselju Rodoč, a iza napada najvjerovatnije stoje navijači Zrinjskog "Ultrasi". Također, saznajemo da su nakon napada navijači Čelika izašli iz autobusa i došlo je do tuče u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Policajci koji su došli na lice mjesta pucali su u zrak da bi spriječili veće nerede.