20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Novembar 2012 20:37

Emina Hećimović

Rođena Zeničanka Emina Hećimović (25) zablistala je nedavno na jednom od najpopularnijih sportskih internetskih portala u Sjedinjenim Američkim Državama. Našu fitnes-manekenku portal Sportsillustrated.com proglasio je licem sedmice.

 

- Svaka bi djevojka u Sjedinjenim Američkim Državama voljela da njene fotografije budu objavljene na toj stranici. Pred objektiv fotografa u ulozi modela prvi put sam stala prije dvije godine, dakle ne tako davno. Licem sedmice proglašena sam početkom oktobra i veoma sam sretna zbog toga - govori Hećimović. Njena orijentacija, zapravo, nije klasičan modeling.

 

- Moj cilj je da pokažem drugim ljudima kako se živi zdrav život. Zarekla sam se da nikada neću biti debela. S druge strane, imate manekenke koje pate od mršavosti. Biti manekenka znači upravo to, imati mišiće, biti zgodan, a ne mršav. Idem u teretanu svakog dana osim nedjeljom. Mnoge manekenke ne jedu ništa da bi održale vitku liniju, a ja jedem šest puta dnevno - ističe Emina. 

 

Rođena Zeničanka kao djevojčica se sa porodicom preselila u Neum, a polovinom devedesetih otišli su u Dansku. Nedugo zatim skrasili su se u Sijetlu, gdje Emina danas radi kao inžinjer.

 

- Volim Bosnu. Dolazila sam u septembru. Tu se osjećam kao kod kuće, volim miris svoje zemlje i noćne izlaske u Sarajevu - kaže Hećimović.

 

- Želim biti primjer onim ljudima, koji konzumiraju brzu hranu i žive nezdravo. Zdravlje je posao koji radite za sebe i za svoju porodicu. Amerika je puna onih koji bi trebali slijediti primjer fitnes-manekenki - poručuje lijepa Bosanka. Eminin portfolio možete vidjeti OVDJE

 

avaz-A.I.M.