23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Oktobar 2012 21:13

Elvedin Krujeziu negirao krivnju

Izjašnjavajući se danas u Kantonalnom sudu u Zenici, a po optužnici Kantonalnog tužiteljstva ZDK-a, kojom se tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je 12. maja ove godine u blizini Zenice jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije, među kojim je i on sam, teško povrijeđene, Elvedin Krueziju (26) iz Zenice je negirao krivicu.

 

Prema optužnici koju je ranije potvrdio i sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici, Krujeziu je kobnog dana, oko pet ujutro, u pijanom stanju vozio BMW 530 D.

Vozeći brzinom od 140 kilometara na sat (gdje je ograničenje 20 km/h), u blizini benzinske pumpe "Maypet" na ulazu u Zenicu iz pravca Sarajeva, Krueziju u čijoj je krvi bilo 1,96 promila alkohola, nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu, nego je kočio, proklizao i udario u zaštitni betonski blok.

 

Od posljedica teškog povređivanja u Kantonalnoj bolnici Zenica podlegao je njegov prijatelj Dino Serdarević (22), koji se nalazio na mjestu suvozača, dok su teške povrede zadobili sam Krujeziu i Adnan Škaljo (31).