28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Oktobar 2012 21:41

Babina rijeka-obustava saobraćaja

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju javnost i učesnike u saobraćaju da je u sklopu projekta rekonstrukcije raskrsnice Babina rijeka za ponedjeljak 22.10.2012. godine planirano polaganje završnog sloja asfalta na pomenutoj kružnoj raskrsnici i veznoj saobraćajnici. Radovi će se izvoditi pod potpunom obustavom saobraćaja počev od 22.10. (ponedjeljak) od 7:00 sati do 23.10. (utorak) do 7:00 sati. Obustava će se organizovatii na slijedeći način:

 

- zatvara se dio ulice Crkvice od skretanja na magistralni put M17 do kružne raskrsnice
- zatvara se dio ulice Prve Zeničke brigade od skretanje za naselje Hamida do kružne raskrsnice i dio ulice od ulaza u kružnu rasrksnicu iz pravca Drvenog mosta
- zatvara se dio ulice Bistua Nuova od isključenja sa magistralnog puta M17 do kružne raskrsnice


Saobraćaj iz pravca Drvenog mosta prema naselju Radakovo i iz Radakova odvijat će se dvosmjerno pješačkom zonom uz regulaciju saobraćaja uz policijsku asistenciju.

Pošto se radi o završnom sloju asfalta na bazi polimera koji nakon ugradnje postiže čvrstoću u naredna 24 sata strogo se zabranjuje ulazak vozilima u radnu zonu i svi eventualni ulasci na asfaltiranu površinu u vrijeme obustave biti će strogo sankcionisani.

 

Ovim putem putem apelujemo na građanstvo i učesnike u saobraćaju da u toku obustave maksimalno koriste alternativne putne pravce a da za isključenje sa magistralnog puta M17 iz pravca Sarajeva koriste petlju „Blatuša“.  Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za strpljenje i razumjevanje, poštivanje postavljene signalizacije i zakonskih propisa.


Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.