20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Oktobar 2012 12:20

Jagodić uoči meča sa Zrinjskim

Nogometaši Čelika nakon fenomenalnog starta na početku prvenstva u posljednjih pet utakmica ne znaju za pobjedu, četiri poraza i jedan nerješen rezultat učinak je koji je crno-crvene ponovo gurnuo ka donjem dijelu tabele. U reprezentativnoj pauzi trener Vlado Jagodić pokušao je "otrijezniti" igrače, te spremiti za naredne iskušenja u okviru prvenstva i Kupa.

 

"Dobro nam je došla reprezentativna pauza da se pogledamo u oči i pokušamo ispraviti mnoge negativne stvari koje su nam se dešavale u posljednje vrijeme. Sama činjenica da smo pet kola bez pobjede, dovoljan je razlog za uzbuni i crveno svijetlo. Imamo sigurno 4-5 bodova manje nego što smo planirali, iako so imali poprilično težak raspored. U ovoj mini-pauzi odigrali smo prijateljsku utakmicu protiv Cibalije, gdje je rezultat bio u drugom planu, jer smo isprobavali neke varijante, a pozitivna stvar je što je Dedić konačno spreman da nakon povrede na početku prvenstva zauzme svoje mjesto u ekipi", kaže Jagodić.

 

"Mislim da je Zrinjski prekretnica za nas što znaju i igrači, u nastavku prvenstva imamo lakši raspored, ali prvo moramo goste iz Mostara pobjedit što neće biti nimalo lako. Imamo imperativ pobjede, iako igramo protiv snažne ekipe koja ove sezone pod vodstvom mog prijatelja iz mlade reprezentacije Dragana Perića igra veoma dobro, taktički savršeno što pokazuju i pobjede nad Željezničarem, Borcem, Sarajevom, Širokim Brijegom", upozorava trener crno-crveni

 

"Pa ne znam mislim da je besmisleno više stalno da kukam kada će doći utakmica da mogu imati sve igrače na raspolaganju, ali ovo je stvarno previše.Na jučerašnjem treningu se povrijedio Vlado Marković i moguće je da propusti utakmicu sa Zrinjskim, na toj poziciji nemamo riješenje jer ne računam na suspendovanog Kuduzovića, koji neće zaigrati dok sam ja trener. Jasmin Smriko je dobio zeleno svijetlo od doktora da može normalno trenirati nakon što je imao lom nosa, ali vjerovatno neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu. Saša Kajkut ima problema s ozlijedom nakon utakmice protiv Slavije, te je propustio prijateljsku utakmicu sa Cibalijom. Iskreno se nadam da će stisnuti zube i odigrati koliko može jer je ovo utakmica koju jednostavno "moramo" dobiti", požalio se Jagodić.

 

"Znam da smo iznevjerili navijače posljednjim rezultatima, nemamo više alibi za bilo kakav neuspjeh. Utakmica protiv Zrinjskog je najbtinija do kraja polusezone, a bez podrške navijača teško ćemo izboriti tri boda. Uvjeren sam da će biti naš 12 igrač i ovu utakmicu kao i svaku do sada, fenomenalni su, ali ako ne pobjedimo Mostarce onda stvarno ne zaslužujemo njihovu podršku", kazao je trener kluba s Bilinog polja.

 

Vjerovatni sastav: Nurković, Brković, Maletić, Jusić, Čović, Travančić, Horić, Bajraktarević, Barać, Mešanović i Kajkut.

 

DINO KURBEGOVIĆ, SC SPORT.ba