20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Oktobar 2012 23:20

Centralni skup SBB BiH u Zenici

Više od četiri hiljade ljudi okupilo se večeras na impresivnom predizbornom skupu na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici. Savez za bolju budućnost BiH je u euforičnoj i pobjedničkoj atmosferi predstavio kandidate SBB-a za Općinsko vijeće te kandidata za načelnika Zenice Ismeta Sarajlića. Nosilac liste za Općinsko vijeće Zenica Mensud Keleštura je u svom nadahnutom govoru istaknuo da aktuelna vlast ima katastrofalne rezultate, ističući da se za pse lutalice izdvaja 350.000 KM, a za 15.000 demobilisanih boraca samo 640.000 KM.

Kandidat za načelnika Ismet Sarajlić kazao je da prioritet moraju biti ekonomija, rad i egzistencija, a ne lažni sjaj koji prikazuje aktuelna vlast.

 

Sarajlić je dodao da s građanima želi definirati prioritete za razvoj Zenice. On je istaknuo da ova vlast ne otvara nova radna mjesta, ne nudi prave razvojne projekte, a sve više Zeničana hrani se u narodnim kuhinjama.Prisutni su mogli čuti i obraćanje SBB-ovog zastupnika u Državnom parlamentu Adnana Bašića. Na kraju programa na bini se, uz ovacije i dugotrajan aplauz, obratio i predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić.

 

- Vi ste dokaz naše pobjede. Kada se u BiH igraju najveće utakmice, to se dešava ovdje, jer je ovdje najjači patriotizam. Ovaj grad se zna boriti za svoje. Plaše nas prijatelji Branka Montenegra, koji je obećavao investiciju od 250 miliona eura, da neće biti BiH ako oni ne pobijede. Upravo obratno, ako oni pobijede, neće biti BiH. Nećemo dozvoliti da Tihić - Dodik koalicija razgrađuje Bosnu - kazao je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić. On je svoj govor, pozdravljen skandiranjem i velikim aplauzom, zaključio riječima: "Večeras u Zenici pada kiša, a 7. oktobra past će i bošnjačka državna mafija!"

 

Predstavljeni kandidati za načelnike

Predstavljeni su i kandidati za načelnike u općinama Zeničko-dobojskog kantona: Lejla Mešić-Bulbušić (Breza), Muris Kriličević (Doboj-Jug), Enver Hadžić (Kakanj), Nermina Krzić (Maglaj), Emin Cerić (Olovo), Jusuf Mehić (Tešanj), Nermin Librić (Vareš), Kemal Mušinbegović (Visoko) i Rifet Hrkić (Zavidovići).

 

sbbzee11