29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Septembar 2012 22:57

Poginuli pilot Savić odrastao u ZE

Pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije major Goran Savić koji je podlegao povredama zadobijenih prilikom pada aviona Lasta u Novoj Pazovi bio je jedan od najcjenjenijih pilota u VS. Kako saznajemo iz njegove biografije, rođen je i odrastao u Zenici. U Vojsci Srbije je od 1997., a sa porodicom je živio u Beogradu.

 

 

Savić je bio član akro-grupe “Zvezda” s kojom je nastupao širom sveta, a višestruki je dobitnik brojnih evropskih nagrada zbog letova u okviru kojih je pravio akrobacije koje su ostavljale bez daha. Kolege majora Savića iz TOC-a za njega kažu da je bio pošten čovek, da je volio da leti i dodaju da su mu, pored aviona, najveća ljubav bila njegova dva sina.

- Bio je poštenjačina! Volio je da leti i ništa mu teško nije bilo. Pored aviona koji su mu bili pasija, najveća ljubav su mu bila njegova dva sina kojim se ponosio – kažu za Telegraf u TOC-u. 

 

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, kaže za Telegraf da će ta opština uvek pamtiti herojski čin majora Savića, koji je žrtvujući svoj život ostao duže u avionu da bi ga usmjerio da padne na čistinu i time izbjegne druge žrtve.

 

- Nova Pazova je zahvalna majoru Goranu Saviću na nesebičnom žrtvovanju, jer je svjesno ugrozio svoj život da bi spasao druge. To može samo junak! – kaže on.

 

KRATKA BIOGRAFIJA:

Major Goran Savić od oca Mihaila, rođen je 5. decembra 1973. godine u Zenici – Bosna i Hercegovina. U Vojsci Srbije je od 27. septembra 1997. godine, a u Centru za letna ispitivanja TOC-a od 13. jula 2011. godine. Savić je oženjen i otac dva sina, a sa porodicom je živio u Beogradu.