28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Septembar 2012 23:32

BNP: gostovanja i predstave

- Bosansko narodno pozorište Zenica sprema se za još jedno ovosezonsko gostovanje. Predstavu „Opšta bolnica“ koju je prema tekstu Hriste Bojčeva režirao Goran Bulajić zenički glumci će izvesti u Kulturnom centru Vogošća  večeras - utorak u 19:00 sati. Ovo je prvo gostovanje ansambla ove predstave u novoj teatarskoj sezoni, a predstavlja svojevrstan nastavak saradnje BNP-a sa institucijama kulture iz BiH i regiona.

 

- U BNP-u se otvara prva profesionalna baletno-plesna dvorana, u kojoj će raditi saradnici i polaznici Centra za edukaciju, promociju i afirmaciju djece i omladine „Umjetnost – ARS“. Svečano otvorenje Baletno-plesne dvorane zakazano je za četvrtak, 27.09. u 18:30 sati.

 

- U petak i subotu, 28. i 29.09. u sklopu 52. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, BNP će ugostiti dvije predstave. U pitanju su predstave „Moj sin malo sporije hoda“, regionalni pozorišni hit i višestruko nagrađivana predstava teatra ZeKaeM iz Zagreba i „Europeans“ koja je rađena u koprodukciji Boca Loca Lab i Jedefrau.org iz Češke. Ulaznice za pomenute predstave već su u prodaji na biljetarnici BNP-a.