28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Novembar 2014 00:46

Ars u Bubamari

Muzička radionica  „Ars“  centra  u Igraonici Bubamara - Zabilježili smo još jedno druženje djece iz „ Ars“  centra u igraonici Bubamara. Naime, prošli put sa djecom iz igraonice su se družile balerine Baletnog studia „Ars“ pokazujući baletne korake i pričajući djeci  o baletu .


Ovaj put djeca iz Dečijeg hora „Ars „ bili su gosti u igraonici i zajedno sa ostalom djecom iz igraonice učestvovali u interesantnoj Muzičkoj radionici, u kojoj su upoznavali  instrumente, odgovarali na pitanja, vježbali ritmičko melodijske vježbice, kreativno se izražavali svirajući, pjevajući  i crtajući. Sjajno su se zabavili u fantastično opremljenoj igraonici koja je i ovaj put pokazala da nije svrha iste samo čuvanje djece dok su roditelji na kafi ili u kupovini  , nego i odgojno obrazovni rad sa djecom.


Bio je ovo još jedan način da PU Osnovna baletna i muzička škola „ARS CENTAR“ opravda svoje postojanje,  jer odgoj i obrazovanje djece treba promovirati , te realizirati, i  izvan prostorija  u kojima se radi , kako bi smo pozitivno utjecali na djecu i roditelje,  i kako bi djeca imala što više uvida u društvene aktivnosti u gradu  i izabrala nešto od toga za sebe. Ne zaboravimo da je djetinjstvo period života u kojem dijete najviše uči i razvija svoje kreativne, kulturne, sportske i druge sposobnosti.

 

Fotografije sa druženja možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492270297580408&type=1


DSC02345 resize