29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Septembar 2012 01:17

BPS: o sigurnosnoj situaciji

Saopćenje za javnost - Izostala reagovanja - Čekali smo nekoliko dana i osluškivali reakciju aktuelne vlasti na pucnjavu koja se iz kaubojskih filmova preselila na zeničke ulice. Očekivano reakcija je izostala. I dok nas sa zidova zgrada, bandera, i odakle sve ne, gledaju preglomazne glave nudeći razvoj, prosperitet, naprijed, mi dobrano srljamo nazad i u sunovrat.


U prelijepoj subotnjoj večeri kada bi u normalna vremena i normalna vladara, ovaj grad krasili šetači, Zenicom bande naoružanih se obračunavaju i nestaje jedan mladi život. Samo zato što se našao na ulici. Hoćemo li očekivati i policijski sat? Hoćemo li morati angažovati „security“ obezbjeđenje s cekerom do pijace i nazad? U gradu „crne hronike“ gdje su sve instance zatajile, gdje osim stotinjak građana koji osuđuju ovo divljanje koje za posljedicu ima jedan izgubljen, nevin život, svi šute. Čemu se nadati.


Bosanskohercegovačka patriotska stranka-Sefer Halilović izražava ogorčenje i protest aktuelnoj vlasti i najoštrije osuđuje inertnost i slabu reakciju. Pozivamo građane da se ogluše na ušminkane pozive, muzikanja, i predizborne najave da vam u avliji zaigra mečka, u Zenici je već odavno zaigrala.Vrijeme je da građani daju svoj odgovor.

S poštovanjem!


Služba za informisanje
OO BPS-Sefer Halilović Zenica