29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Septembar 2012 10:07

U posjeti porodici ubijenog Amera

Na kapiji porodične kuće Pivić u zeničkom prigradskom naselju Klopče jučer su nas dočekale suze, plač, nevjerica i bol. Na licima brata Damira, snahe Hajrije, oca Omera te majke Enese mogle su se vidjeti samo suze.

 

- Amer kao da je predosjećao. Došao je kod mene i supruge da se poigra s našim djetetom. Pričao je s bebom i baš smo se čudili kako se tada ponašao, pred polazak. Kazao je da je umoran, da će doći ranije kući - kroz suze nam je kazao Damir. Amer je tokom ljetnog raspusta vrijedno radio kod privatnika da bi osigurao porodici bolji život.

 

- Rekao je da će otići do grada da malo prošeta te da će brzo kući. Umjesto njega, na vrata su nam došle komšije, koje su se zatekle na stajalištu kao i on kad je zapucalo. Čim sam ih vidio na vratima, znao sam da nešto nije uredu - rekao je otac Omer. Majka Enesa kazala je da je Amer bio miran i povučen mladić.

 

- Iz škole se pravo vraćao kući. Znao je i u 21 sat zaspati. Nije mu prijalo ni to hodanje po kafama, jer nije pio ni pušio. Klonio se problema, a da ovako završi - kazala nam je majka Enesa.

 

web.avaz