26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Septembar 2012 03:26

SBB: Perin Han, Klopče...

Kandidate za Vijeće Općine i kandidata za načelnika Općine Zenice Ismeta Sarajlića, Savez za bolju budućnost Zenica predstavio je i u zeničkoj mjesnoj zajednci Klopče.  Pred brojnim mještanima ove mjesne zajednice govorili su Sindi Ćorić, Samir Pojskić, Adel Sinanović Sedžida Beganović-Isaković, Aida Jahić i Ismet Sarajlić. - Do pristupanju Savezu za bolju budućnost , kao mlada osoba nisam vidjela perspektivu u životu. Posao nisam mogla naći, jer nisam imala štelu. Takav način zapošljavanja je uobičajen i zato zajedno s mojim kolegama iz SBB to želim promjeniti. Želim da živim u gradu u kojem ću moći naći posao za ono što najbolje znam raditi, a to se može uraditi samo ako imamo dovoljno radnih mjesta. Vjerujem u razvoj, vjerujem u bolju budućnost, zato podržite kandidate s liste SBB-a kazala je Sindi Ćorić.


Da novca ima, a da se ne zna upotrijebiti, kandidat Samir Pojskić istakao je da u našoj zemlji trenutno ima oko 200 različitih međunarodnih organizacija koje su spremne ulagati u našu zemlju putem predpristupnih fondova: 


-Moramo educirati naše građane kako da apliciraju za projekte, jer zbog nedovoljnog znanja do sada su ta sredstva slabo korištena. U SBB- ima dovoljno mladih, obrazovanih i stručnih ljudi koji su spremni svoje znanje podijeliti s običnim građanima - kazao je Samir Pojskić.  Burnim aplauzom , pozdravljeno je obraćanje kandidata za načelnika Općine Zenica Ismeta Sarajlića, koji je svojim dosadašnjim istupima pokazao da je kandidat drugačijih od ostalih:


- Dosta je više visoke politike, okrenimo se običnom čovjeku. Nama treba posao, nama treba razvoj, nama treba život dostojan čovjeka. Dosta je više podobnih, dosta je onih koji zasluge svi nas prispisuju kao lični uspjeh, jer to niko nema pravo. Za rješavanje infrastrukture, pravljenje puteva, vodovoda, rasvjete i ostalog postoje sredstva uplanirana u budžet i tako moraju biti i upotrijebljena. Zašto većina naših sela još uvijek nema put, to je pitanje koje moramo postaviti onima koji su na vlasti zadnjih 17 godina- - kazao je između ostalog Sarajlić.

 

15.skup SBB OO Zenica u MZ Perin Han - Do škole djeca od šest godina pješače pet kilometara - Savez za bolju budućnost Zenica predstavio je svoje kandidate za lokalne izbore u mjesnoj zajednice Perin Hanu. Ističući kako se nikada do sada nije bavio politikom , te da je motiv ulaska opće nezadovoljstvo u društvu, kandidat Džemail Pepić iz MZ Perin Han je dodao da je svima jasno da se do sada na općinskom nivou nije uradilo dovoljno za ovu mjesnu zajednicu: 

 

- Djeca i omladina ne vide perspektivu življenja u svom mjestu, zato što se u puteve i društvene objekte ništa ne ulaže. Posebno napominjem put prema školi jer nema trotoara kojima bi se sa sigurnošću kretali, većina ulica je neosvjetljena. Školska djeca i od šest godina iz Palinovića pješače pet kilometara. Ne može me niko ubijediti da za 17 godina općinske vlasti ovo pitanje nisu mogle riješiti, jer budžetski novac je novac svih nas -kazao je Pepić.  Na skupu su se obratili i kandidatkinja Diana Bešić i nosilac liste mr Mensud Keleštura, koji je naglasio da su općinske vlasti nerazumnim ponašanjem utoršile stotinu miliona KM u izgradnju objekata:


- S potrošenim novcem moglo se otvoriti hiljade radnih mjesta, ali to nije urađeno. Gradili su se kojekavi mauzoleji u kojima je zaposleno tek nekoliko osoba. Zato je cilj SBB-a ulagati prvenstveno u čovjeka, obezbijediti egzistenciju od svog rada. Jedini spas za nas je pokretanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta- kazao je mr. Keleštura.
Uz pomoć Foruma mladih u Perinim Hanu organizirana je roštiljada za prisutne.


Press SBB Zenica