28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Septembar 2012 19:26

SBB: skup u Starini

Više stotina mještana i simpatizera zeničke mjesne zajednice Starina prisustvovalo je sinoć predizbornom skupu i promociji kandidata SBB-a za predstojeće izbore. Plato na autobuskoj stanici uprkos hladnom vremenu bio je pun.  Prisutnim su se obratili Amer Ćosić, kandidat iz susjedne mjesne zajednice Bistrica, Enes Zahirović, Sedžida Beganović-Isaković, Aida Jahić, nosilac liste mr.Mensud Keleštura i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić. Višeminutnim aplauzom i ovijacijama popraćeno je predstavljnje kandidata Sedina Fejzića, iz Starine:


- Starina je prekretnica i određuje našu pobjedu i dobar rezultat, ako Bog da, 7. oktobra. Starina želi promjene i te promjene će se desiti. Ja kao mještanin Starine znam za probleme i poteškoće s kojima se surećemo, između ostalog: problem mladih i velika nezaposlenost. Rijetki su oni oni koji rade, a to su pretežno stariji koji su pred penziju, rijetko kada u autobusu možemo vidjeti mlade ljude koji idu na posao. Naš cilj je da vodimo brigu o mladima i običnom čovjeku koji ne traži puno, samo posao- kazao je Fejzić, često prekidan apaluzima podrške.  On je iznio i probleme infrastrukture u ovoj mjesnoj zajednici:


-Nemamo rasvjetu, omladina nam živi u mraku, lutajući Starinom bez ikakve perspektive i nade za bolje sutra. Nemamo sportski teren, nemamo ambulantu, nemamo poštu. Zato ćemo se mi boriti i zalagati i upotrijebiti sve dozvoljene mehanizme kako bi popravili stanje u Starini- zaključio je Sedin Fejzić.  SBB-ov kandidat za načelnika Ismet Sarajlić, između ostalog je poručio da su seoske i gradske mjesne zajednice po ulaganjima do sada bile u jako neravnopravnom položaju:


- Mi ćemo se zalagati da sredstva budu ravnomjerno raspoređena kako u grad, tako i za sela. Nezamislivo je da naša sela u 21 vijeku nemaju riješena osnovna infrastrukturna pitanja. Sela se moraju razvijati, kako bi mladi ljudi ostali živjeti u svom, a ne bježali tražeći bilo kakav posao. Ovaj kraj prepoznatljiv je po poljoprivredi i mora ostati takav, samo se moraju obezbijediti uslovi za otkup naših zdravih proizvoda.- poručio je između ostalog Sarajlić.  Sinoćnji skup u svojstvu gosta podržali su i članovi SDP-a iz Starine, kao i članica Predsjendištva SBB BIH Zahida Ćosić, SBB-ova zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona mr. Emina Huseinspahić, te članice Foruma žena SBB Zenica i članovi Foruma mladih.

 

Press OO SBB Zenica