29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Septembar 2012 17:21

Arena sport-novi kanal za BIH

Novi kanal - Kanal Arena Sport za Bosnu i Hercegovinu nastao je nakon što smo značajno obogatili naše programske sadržaje i odlučili da pokrenemo još jedan od sportskih kanala.  Kada je riječ o bogatijim sadržajima, treba još jednom istaći da Arena Sport od ove godine ima prava emitovanja prije svega Lige šampiona i Lige Evrope na svom prvom kanalu u kompletnom regionu. Kako se u sklopu tih takmičenja igra veliki broj utakmica tokom jednog dana, a u želji da zadovoljimo sve gledaoce u regionu koji nas žele pratiti, odlučili smo se i za pokretanje novog kanala.
Kako bi Arena Sport kanal u punom smislu zadovoljio sve želje, te zahtjeve gledalaca u BiH, odlučili smo ga dodatno obogatiti i fudbalskom Premijer ligom BiH, gde pratimo nastupe najboljih klubova poput Sarajeva, Željezničara, Borca Banja Luka, Širokog Brijega…


Takođe, tu su i posebni programski sadržaji kao i prenosi koji prate utakmice klubova iz BiH u regionalnim takmičenjima, a posebno u košarkaškoj ABA jadranskoj ligi, gdje od ove godine nastupaju čak dva kluba - Igokea i Široki. Na kanalu Arena Sport za BiH posebno mjesto će se otvoriti i za klubove u kojima nastupaju sportisti iz ove zemlje, kao što su Miralem Pjanic (Roma), Mirsad Lulić (Lazio), Edin Džeko ( Manchester City).

 

Ovaj kanal će biti dostupan svim gledaocima u BiH putem preko 30 kablovskih i IPTV distributera na tom tržistu, a gledaoci u Srbiji za sada neće imati da ga gledaju. Sam kanal za BiH dostupan je već u osnovnoj ponudi kod svih operatera i kao takav u ovom trenutku ga može videjti preko 220 hiljada domaćinstava.


Navedeni kanal je dostupan u SD i u HD verziji i po tome je kao najmlađi, deveti član porodice obogatio ponudu Arene Sport u kompletnom regionu.
Na linku Arena Sport 1 BiH pogledajte satnicu i raspored prijenosa.


Preostala tri kanala imaju identičnu programsku šemu za cijeli region - pogledajte ovdje