20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Septembar 2012 16:07

Press NK Čelik

Nogometaši Čelika nakon poraza od Travnika i remija na Bilinom polju protiv Borca jučer su u šesnaestinifinala Kupa BiH teškom mukom savladali federalnog prvoligaša Podgrmeč (2:1). Izabranici trenera Vlade Jagodića u posljednjim utakmica igraju sve slabije što može da brine navijače „crno-crvenih“. No, u naredna četiri kola slijede izuzetno teške utakmice koje će odlučiti o daljoj poziciji Čelika u ovoj sezoni. Prva od četiri izuzetno teške utakmice je već u subotu na stadionu "Banja Ilidža" u Gradačcu. Trener Jagodić vjeruje da će se igrači konačno probuditi i zaigrati mnogo bolje.

 

"Ušli smo u seriju loših igara, što se vidjelo i jučer protiv Podgrmeča. Jedina utakmica sa kojom sam skroz zadovoljan je bila ona u prvom kolu protiv Sarajeva, ovo ostalo je bilo sa dosta propusta. U Gradačac idemo da pobijedimo. Nemamo baš puno izbora. Tamo ćemo imati izvanredne uslove za igru kao i sve ekipe koje igraju na stadionu 'Banja Ilidža'. Ako protiv Zvijezde ne budemo pravi onda stvarno ne znam kad ćemo. Pojedini igrači ne daju ni pola od onog što bi trebali, a u sadašnjoj garnituri njih 14 ili 15 ima kvalitet za Čelik“, tvrdio je Jagodić, koji za predstojeći meč nema puno problema oko sastava:

 

"Idemo u najjačem sastavu, Dedić je povrijeđen već par kola, dok Travančić ima kartone, a i da ih nema pitanje je da li bi i nastupio jer je u posljednjih par utakmica loše igrao. Možda je ovo gostovanje trenutak da prelomimo neke stvari, siguran sam da imamo kvalitet i vjerujem da možemo osvojiti tri boda protiv ekipe koja je imala loš start prvenstva, ali su se digli nakon pobjede nad Zrinjskim u prvenstvu i jučer u Kupu. Nema sumnje da će biti dobra utakmica u kojoj ćemo vjerujem imati i veliku podršku naših navijača“.

 

I stub odbrane „crno-crvenih“ Emir Jusić vjeruje u pozitivan rezultat.

"Idemo u goste jednoj dobroj ekipi koja nije imala sreće na otvaranju prvenstva. Sami smo sebi zakomplikovali situaciju zato što nismo pobijedili Borac na Bilinom polju, pa sada moramo ispraviti taj kiks već u Gradačcu. Zvijezda, možda je trenutno psihički stabilnija od nas nakon posljednje dvije pobjede u prvenstvu i Kupu, ali mi ako ispoštujemo trenerove zamisli nema sumnje da možemo do bodova. Potrebna nam je dobra igra i rezultat pred sljedeće kolo protiv Željezničara na Bilinom polju“, kazao je Jusić.

 

DINO KURBEGOVIĆ - SC.SPORT.BA FOTO: J.HADŽIĆ