17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Septembar 2012 02:42

Naša stranka-Blatuša-Crkvice

Ovog vikenda je OO Naše stranke Zenica za svoje pohode 'licem u lice' odabrao dvije važne zeničke lokacije, Crkvice i Blatušu. Iako ova velika gradska naselja po broju stanovnika čine gotovo trećinu Zenice, u brojnim elementima urbanog razvoja, međutim, zapostavljena su u odnosu na ostala. Zato je aktivistima Naše stranke od izuzetne važnosti bilo da čuju glas baš njihovih stanovnika.

 

Općem dojmu - da su i do sada slušali nebrojena slatkorječiva predizborna obećanja, a uvijek ostajali zapostavljeni i na periferiji važnijih komunalnih investicija - sa zadovoljstvom možemo dodati da sve više žitelja Crkvica i Blatuše vjeruje da Naša stranka može početi donositi promjene.

 

Loša saobraćajna rješenja, uništavanje pješačkih zona, nedostatak dječjih igrališta i vrtića, to su samo neka zajednička obilježja ovih naselja, dok Blatušu posebno muči i problem enormne buke od željezničke stanice te osjećaj da su željezničkom prugom i sa samo dva neadekvatna podvožnjaka odijeljeni od grada, kao zaboravljeni geto.

 

Nije, stoga, neobično da smo, osim podrške našim lokalnim programima u kojima Naša stranka najavljuje da će se baviti upravo ovim problemima, i u Crkvicama i u Blatuši – dobili puno novih članova koji su potpisali pristupnice u naše redove.