23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Septembar 2012 16:32

SBB: skup u Donjoj Vraci

Savez za bolju budućnost Zenica predstavio je svoje kandidate za načelnika općine Zenica i Vijeće Općine iz Zenice sinoć u zeničkoj mjesnoj zajednici Donja Vraca. Okupljenim mještanima obratili su se kandidati s liste Hamid Jeleč, Sindi Ćorić, Abid Jarić, Sedžida Beganović-Isaković, Merima Mahir, Adel Sinanović, nosilac liste mr.Mensud Keleštura i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić.


-Savez za bolju budućnost je stranka koja istražuje i motiviše poslovni duh pojedinca, porodice i zajednice. Vi ovdje imate potencijal s kojim zauvijek možete okrenuti list prošlosti i krenuiti snažno naprijed u bolju budućnost- kazao je kandidat Hamid Jeleč.


O infrastrukturnim problemima mjesne zajednice Donja Vraca govorio je nosilac liste mr. Mensud Keleštura, kritizirajući nereješavanje osnovnih problema:


-Nezamislivo je da u Donjoj Vraci nema ambulante, nego se stari i bolesni liječe u susjednoj mjesnoj zajednici, nezamislivo je da djeca idu preko magistralnog puta u školu i da nemaju adekvatan prijelaz, te da prelaze preko devastiranog mosta. Znamo da nemate riješeno pitanje vodosnabijevanja, pa šta su to radile općinske vlasti za vas proteklih 17 godina- kazao je između ostalog nosilac liste Keleštura.


S velikim apaluzom pozdravljen je kandidat za načelnika Općine Zenica Ismet Sarajlić, koji je između ostalog poručio da je cilj Saveza za bolju budućnost pravda, razvoj i zapošljavanje kroz ostvarive projekte.


-Džaba nama megalomanske građevine, kad narod nema šta jesti. Prvi zadatak SBB-a je pokrenuti ekonomiju i obezbijediti posao, posebno mladim ljudima. Došlo je vrijeme da vratimo osmijeh i dostojanstvo svima ponaosob- poručio je Sarajlić.


Podršku kandidatima dali su članovi Foruma mladih i Foruma žena, kao i Zahida Ćosić članica Predsjedništva SBB BiH.


Press OO SBB BIH Zenica