28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Septembar 2012 03:48

SBB BIH-skup u Gornjoj Zenici

Savez za bolju budućnost BiH Zenica nastavio je predstavljanje kandidata za Općinsko vijeće Zenica i kandidata za načelnika Općine, a  boravili su u mjesnoj zajednici Gornja Zenica. Prisutnim mještanima obratili su se kandidati Abid Jarić, Aida Jahić, te Sedžida Beganović-Isaković.  Advija Pjanić, kandidatkinja iz ove mjesne zajednice za OV Zenica, kazala je: - Gornja Zenica više od decenije nije imala svog kandidata za Općinsko vijeće Zenica i nismo imali vijećnika koji će se zalagati za rješavanje problema ovog kraja. Gornja Zenica ni 17 godina nakon rata nema riješeno pitanje kanalizacije.

 

Vodosnadbijevanje također nije do kraja riješeno, ali naš najveći problem je kanalizacija. Stručnjaci su potvrdili da taj problem prijeti čak i zagađenju vode. U susjednoj mjesnoj zajednici Vražale nema autobuskog prijevoza, jer prevoznik ne želi da vozi zbog puta, tako i onaj mali broj radnika, ali i djece moraju da idu pješice.

Samo oni koji ovdje žive znaju koji su to problemi i kako ih riješiti- kazala je između ostalog kandidatkinja Pjanić. Oduševljenje prisutnih izazvalo je obraćanje i SBB-ovog kandidata za načelnika općine Zenica Ismeta Sarajlića, koji je između ostalog kazao da je pitanje infrastrukture i komunalnih radova ulaganja , obaveza općinskih organa, a ne prikazivanje ličnih ulaganja onih koji su trenutno na vlasti.

 

- Nezamislivo je da danas mjesna zajednica udaljena svega tri-četiri kilometra od srca Zenice, nema riješeno pitanje vode ili kanalizacije- istakao je Sarajlić. Sinoćnja promocija bila je u pobjedničkom duhu i radi utakmice Bosna i Hercegovina –Latvija, u kojoj je Zenica opet bila sretna našim „zmajevima“. 

 

Press OO SBB BIH Zenica