28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 25 Avgust 2012 23:08

Požari na tri mjesta u Zenici

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem: Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije i pomoć građanima Kantona. Evidentirano je oko 27 poziva građana, koji izražavaju negodovanje, zbog ispuštanja dimova i plinova iz pogona „Arcelor Mittala“ u Zenici.

Na području Kantona saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez većih poteškoća osim na dionicama sa aktuelnim radovima. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

 

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 9 slučaja, evidentirano je izvršenje 3 krivična djela i zabilježeno je 17 saobraćajnih nezgoda. Snabdijevanje električnom energijom na području Kantona je uredno. Na području Kantona snabdijevanje vodom je uredno, osim na području općina Maglaj, Zavidovići i Tešanj, gdje je uvedena redukcija isporuke vode u noćnim satima.  Vodostaj rijeka na području Kantona je ispod normalnog.

 

Zenički vatrogasci intervenisali su na gašenju šumskog požara u selu Zahići, na području Brca požar trave i niskog rastinja, na području Janjića požar niskog rastinja, i trenutno gase požar kod sela Dusina-Lašva gdje je došlo do požara rastinja i šume.. U gašenju pored vatrogasaca učestvuju pripadnici ŠPD-a. Vršili su odvoz pitke vode na području MZ Prašnice i intervenisali su povodom saobraćajne nezgode u gradu ulica Sarajevska.