29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Avgust 2012 14:10

Zatvara se Goraždanska ulica

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je zbog intenziviranja radova na rekonstrukciji Goraždanske ulice planirana izmjena postojećeg režima saobraćaja. Izmjena uključuje potpunu obustavu saobraćaja na dijelu Goraždanske ulice na potezu od ulaza u naselje Lukovo polje do skretanja za JP Grijanje. Za vrijeme obustave na servisnoj saobraćajnici pored kasarne 7. Muslimanske brigade saobraćaj će bit organizovan kao dvosmjerni na relaciji ulaz u naselje Lukovo polje(kapija kasarne) – ulaz u JP Grijanje.


Period potpune obustave saobraćaja trajat će 20 dana počev 23.08.2012. godine (četvrtak) od 7:00 sati. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaj je dozvoljen samo za stanare i dostavna vozila privrednih subjekata na navedenoj lokaciji. Na dijelu glavne trase GGM-a (Sarajevska ulica) od srijede 22.08.2012. godine od 7:00 sati doći će do izmjene postojećeg režima saobraćaja, i to kako slijedi: 

 

- potpuno se zatvara izlaz ulice Begagića put na ulicu Sarajevska (na potezu auto praonica ¨Sjaj¨ - Sarajevska ulica)
- na potezu ukrštanje Sarajevske ulice sa ulicom Begagića put do raskrsnice ¨Dom armije¨ zabranjuje se svaka vrsta zaustavljanja i parkiranja vozila.

 

Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za strpljenje i razumjevanje, poštivanje postavljene signalizacije i maksimalno korištenje alternativnih putnih pravaca u cilju smanjenja saobraćajne gužve i zbog vlastitet sigurnosti ,pošto predviđeni radovi podrazumjevaju angažovanje većeg broja građevinskih mašina koje zahtjevaju široki radni front.

 

Sve pomenute izmjene bit će adekvatno tretirane saobraćajnom signalizacijom i kontrolisane uz asistenciju policije i ostaju na snazi do okončanja radova odnosno novog obavještenja.

 

DOPUNU OVOG SAOPĆENJA MOŽETE PRONAĆI OVDJE

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.