29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 20 Avgust 2012 20:52

Foto: GGM i ostali radovi u Zenici

U općinskoj službi za komunalne poslove i Izvršnoj agenciji za realizaciju projekta izgradnje Glavne gradske magistrale zadovoljni su tempom radova, napominjući da rad otežavaju velike vrućine i brojne intervencije na instalacijama na trasi. Rekonstrukcija Ulice Aska Borića je u trećoj fazi i sada se skida gornji dio asfalta na dionici od apoteke Mr. Weis do raskrsnice kod željezničke stanice, zbog čega je dio ulice zatvoren za saobraćaj. 

 

Prema riječima stručnog saradnika za komunalne poslove i ekologiju, Harisa Ibrahimagića, postavlja se ulična rasvjeta i sređuju zelene površine. Prema termin planu potpuna rekonstrukcija Ulice Aska Borića biće završena u prvoj polovini oktobra.

Rekonstrukcija Goraždanske ulice od srijede će se ubrzati. Osim GP Puta u radove će biti uvedeno i preduzeće JATA, a ulica će do nedjelje biti potpuno zatvorena. Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno ulicom pored kasarne, javlja rtvze.ba.

 

Ibrahimagić dodaje da se u narednih 10-ak dana planira postavljanje habajućeg sloja i asfaltiranje pješakih staza na kružnom toku Drveni most, dok su na rondou kod Doma penzionera intezivirani radovi na postizanju geometrije raskrsnice zbog velike denivelacije ulaznih pravaca. Na glavnoj trasi GGM-a, od Bojinog Vira do Doma Armije, u narednih pet dana biće završeno postavljanje oborinske kanalizacije i biće zamjenjene vodovodne cijevi, najavljuju izvođači. Radovi na mostovima preko rijeke Kočeve i Bosne odvijaju se prema planu.

 

Posljednje radove na ovim dionicama možete vidjeti klikom ovdje