28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juli 2012 06:11

Baton biciklizam u Zenici

Na Kamberovića Polju Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica, je povodom međunarodnog dana biciklista organizovao biciklističke utrke za osobe sa posebnim potrebama. Takmičenje je otvorio i družio se osobama sa invaliditetom ministar za boračka pitanja Zeničko dobojskog kantona Tuka Ekrem. Na ovo takmičenje odazvalo oko šestdeset takmičara svih oblika invaliditeta podjeljenih u tri osnovne kategorije: 

 takmičari sa općim invaliditetom;
 takmičari sa amputacijama i povredama donjih ekstremiteta,
 takmičari sa amputacijama i povredama gornjih ekstremiteta.

Rezultati po kategorijama:
Takmičari sa općim invaliditetom prvo mjesto je zauzeo Zahid Gašić, drugi je bio Jasmin Crnkić dok je treće mjesto pripalo Vedadu Perendi.

U kategoriji takmičari sa amputacijama i povredama donjih ekstremiteta prvo mjesto je zauzeo Amir Kubat drugi je bio Irfan Jašarević dok je treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo Elviru Bulagiću.

Kod takmičara sa amputacijama i povredama gornjih ekstremiteta prvo mjesto je zauzeo Amir Ismić drugi je bio Semrudin Bošnjak dok je treći na cilj stigao Jasmin Bošnjak.

U kalendaru sportskih aktivnosti Kluba paraolimpijskih sportova Baton Zenica već u narednom mjesecu august planirano je takmičenje osoba sa invaliditetom u plivanju.

 

Potpredsjednik Kluba Zaim Imamović.

batonbici2