20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Juni 2014 02:15

Baton- stonoteniski turnir

U  zeničkom gradskom parku, Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica održao je peto po redu tradicionalno takmičenje u stonom tenisu.

 

Takmičenje je okupilo veliki broj ratnih vojnih invalida općine Zenica koji su bili podjeljeni u osnovne tri kategorije i to: takmičari sa povredama gornjih ekstremiteta, takmičari sa povredama donjih ekstremiteta i takmičari sa općim stepenom invaliditeta.

 

U kategoriji : takmičari sa povredama gornjih ekstremiteta prvo mjesto je zauzeo Kamerić Amir, drugi je bio Jašarević Jasmin dok je treće mjesto pripalo Bošnjak Jasminu. U kategoriji takmičari sa povredama donjih ekstremiteta prvo mjesto je zauzeo Šabić Eniz drugi je bio Bajramović Halid dok je treće mjesto pripalo Jašarević Irfanu. U kategoriji takmičari sa općim stepenom invaliditeta prvo mjesto je pripalo Durmiš Nijazu drugi je bio Gašić Zahid  dok je treće mjesto pripalo Omerspahić Safetu.

 

Namjera nam je bila da ovo sportsko druženje održimo u Zeničkom parku i time skrenemo pažnju javnosti da ovaj grad raspolaže sa obiljem prirodnih ljepota, resursa i potencijala koji bi se mogli i češće koristiti u realizaciji kulturnih , sportskih i edukativnih manifestacija.

 

BATON