18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Juli 2012 15:24

Kandidati SDP Zenica

Danas je Općinska organizacija SDP BiH Zenica održala press konferenciju na kojoj je predstavljen kandidat OO SDP BiH Zenica za načelnika Općine Zenica na predstojećim lokalnim izborima 2012. godine i nosilac liste OO SDP BiH Zenica za Općinsko vijeće Zenice. Kandidat OO SDP BiH Zenica za načelnika Općine Zenica je Munib Husejnagić diplomirani inžinjer mašinstva. U kratkom obraćanju novinarima kandidat na načelnika se osvrnuo na trenutačnu situaciju u Zenici te ukazao na propuste trenutačnog načelnika Općine Zenica sa svojim prijedlozima rješenja problema. U kratkim tezama se osvrnuo na goruće probleme u Općini Zenica te istakao kako je većinu tih problema moguće riješiti u jednom mandatnom periodu uz puno volje, želje i rada.

 

„Smatram da je vrijeme da načelnik Općine Zenica bude osoba koja je privrednik tj. neko ko zna kako je proizvesti novu vrijednosti i kako izvršiti pravilnu preraspodjelu sredstava. Moje iskustvo stečeno u privredi sam voljan i željan prenijeti i na općinsku administraciju kako bi građanima život učinili jednostavnijim. Kao osoba koja je u privredi dugi niz godina znam kako racionalno i odgovorno trošiti budžetska sredstva što do sada to nije bio slučaj,“ kazao je Munib Husejnagić te dodao kako će jedan od prioriteta u prvoj godini mandata biti rješavanje problema pasa lutalica u našem gradu.

 

Čivić Mirsad, diplmiran inžinjer šumarstva kao nosilac liste OO SDP BiH Zenica za Općinsko vijeće Zenice smatra kako je potrebno administraciju Općine Zenica učiniti efikasnijom i pristupačnijom građanima Zenice. Također smatra da je potrebno izvršiti analizu dosadašnjeg trošenja budžetskih sredstava, te više sredstava iz budžeta Općine Zenica usmjeriti na razvoj poljoprivrede kako bi se povećala proizvodnja. „ Stvaranje uvjeta privrednicima za dalji razvoj značilo bi otvaranje novih radnih mjesta, tj. mogućnost zapošljavanja mladih osoba.“

 

Predsjednik OO SDP BiH Zenica Said Mujkanović je istakao kako je cilj na ovim lokalnim izborima pobijediti u utrci za načelnika Općine Zenica i biti vodeći politički subjekt u Općini Zenica. Na taj način bi bili u poziciji vlasti od lokalnog do državnog nivoa te bi SDP imao priliku da realizuje planirane projekte. Predsjednik Mujkanović je još rekao da u kontakt sa građanima dobijaju pozitivnu povratnu informaciju o trenutačnoj političkoj situaciji, te da očekuju da će SDP na lokalnim izborima ostvariti odlične rezultate.

 

PR OO SDP BIH Zenica

Marijanović Alen