24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Juli 2012 23:09

FOM SDP: Gosti iz Gelzenkirhena

Proteklog vikenda FOM SDP Zenica je ugostio prijatelje iz jednog od naših pobratimskih gradova, Gelsenkirchen (Njemačka). Gdin Heinz Dieter Klink i njegova supruga posjetili su Zenicu i mlade FOM SDP Zenica, a njihova posjeta našem gradu je iskorištena i za sklapanje novih prijateljstava i dogovaranje novih projekata. Obzirom da je gdin Heinz Dieter Klink (sada umirovljenik) dugo godina bio na visokim funkcijama socijaldemokratske stranke SPD Gelsenkirchen, njegova poznanstva sa ekspertima i funkcionerima na mnogim poljima društvenog i političkog života Gelsenkirchen-a, iskoristili smo kako bismo nakon više od 40 godina opet napravili most prijateljstva i saradnje ova dva grada.

 

 

Zajedno sa članovima FOM SDP Zenica, gosti iz Gelsenkirchen posjetili su dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, gdje su ugodno dočekani i gdje se dogovorila saradnja sa našim aktivnim dobrovoljnim vatrogasnim društvom i volonterskom vatrogasnom brigadom iz Gelsenkirchen-a,koja je pozvana od strane našeg DVD Zenica da budu gosti na internacionalnom nogometnom turniru koji svake godine organizuju članovi DVD Zenica u gradskoj areni Zenica. Njihova posjeta je iskorištena i za razgovor sa funkcionerima SDP Zenica, a sa kojima je dogovoren projekat edukacije probranog tima ljudi iz Zenice od strane eksperata iz Gelsenkirchen-a na temu iskorištavanja solarne energije u Zenici.
Naši gosti su napustili Zenicu sa oduševljenjem,jer smo rado prihvatili da budemo koordinatori kada je riječ o realizaciji dogovorenih projekata između ova dva grada, ali takođe i oduševljeni jer su vidjeli da mlade snage grada Zenice imaju volju i želju da titula "pobratimski gradovi" ne ostane samo titula, nego da se otvore svi putevi koje vode ka jednoj izuzetnoj saradnji na relaciji Zenica-Gelsenkirchen.

 

gelzesdp2

Povezani članci (by tag)