29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Juli 2012 14:06

Čelik: potpisao i Marković

Čelik je u kratkom vremenskom periodu dobio novo, drugo pojačanje. Nakon Jasmina Mešanovića, danas je ugovor sa Zeničanima potpisao Vlado Marković. Radi se o lijevom bočnom igraču koji dolazi iz mađarskog Pécsija. Prije Mađarske nastupao je za OFK Beograd, Vojvodinu i banjalučki Borac. Marković, inače 26-godišnjak iz Bijeljine je potpisao na godinu plus godinu

.

 

Jasmin Mešanović danas je i zvanično postao novi igrač Čelika. Naime, danas je sada već bivši član tuzlanske Slobode potpisao jednogodišnji ugovor sa crno-crvenim i trebao bi biti veliko pojačanje za tim Vlade Jagodića, koji polako slaže kockice. Danas su na Bilinom polju, ugovore produžili i Mehmedalija Čović i Zoran Brković. Obojica su potpisali jednogodišnje ugovore. Nogometaši Čelika krenuli su sa treninzima i pripremama za narednu sezonu od koje imaju velika očekivanja. Iako je na treninima nešto više od 10-tak igrača, čini se da će do prekosutra (srijeda 4. juni) kompletirati igrački kadar.

 

U toku su pregovori sa mnogim igračima, a sigurno je da će za Čelik i u narednoj sezoni igrati Jusić, Čović i Brković kojima su produžili ugovore, te pojačanja u vidu Kuduzovića, Markovića, Husića i Mešanovića. Pored ovih igrača bi do odlaska na Zlatibor, klub trebao angažovat još neke igrače, a trener crno-crvenih je optimista gledajući ekipeu koja bi trebala igrati u narednoj sezoni.


"Prvi dio priprema odrađujemo u Zenici, te Busovači pošto po ovim vrućinama ne smijemo trenirati na plastičnoj travi na Kamberovića polju. Do subote ćemo ostati u Zenici, a onda idemo na Zlatibor, gdje ćemo ostati 10-tak dana. U planu imamo odigrati četiri pripremne utakmice, a postoji velika vjerovatnoća nakon razgovora koji sam obavio sa svojim prijateljem Robertom Prosinečkim da igramo protiv Crvene Zvezde", kazao je za SCsport.ba trener Čelika Vlado Jagodić, dodavši:

 

"Nakon povratka s Zlatibora, posljednji i završni dio priprema ćemo odraditi u Zenici. I pored problema oko igračkog kadra, ne sumnjam da ćemo do početka prvenstva imati dobru ekipu koja će igrati dobar i napadački nogomet".

 

/Dino K. SCSport.ba