29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Maj 2012 17:59

Borac pobjednik Zenica kupa

Pionirska ekipa U-14 Borca iz Banjaluke pobjednik je turnira «ZSK Iris Zenica Cup 2012.», na kojem je nastupilo 16 ekipa. Oni su u finalnom susretu savladali domaćina ZSK Iris sa 3:0, a član Ognjen Jekić osvojio je trofej MVP i proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira. Borčev golman Krstan Bunić, rođen 2001.godine, je u uzrastu od 14 godina proglašen najboljim golmanom, a Vladimir Čutković je bio najbolji strelac. Treće mjesto osvojila je ekipa Žepča, koja je bila uspješnija od Borca iz Tetova. Pehar pobjedniku je uručio nekadašnji bh reprezentativac Nermin Šabić.

 

U konkurenciji predpionira U-12 pobjednik je ekipa Tempo Sport iz Zenica, koja je u finalnom meču savladala NK Žepče sa 1:0, treći je Čelik, a četvrta ekipa ZSK Iris. Najbolji igrač predpionir je Adel Begić iz ekipe Tempo Sport, njegov saigrač Hanan Kaknjo je proglašen za najboljeg golmana uzrasta U-12, a najbolji strelac je bio Marin Cvjetković iz Škole nogometa Fojnica. Njima je pehar i nagrade uručio trener Travnika Husnija Arapović.

 

Na turniru, koji se igrao na legendarnom stadionu Bilino polje pred njegovo renoviranje, nastupilo je preko 300 pionura i predpionira iz ekipa Čelika, Lukavca, Borca Banjaluka, Boraca Tetovo, Žepča, Tempo Sporta, Škole nogometa Bukve kod Viteza, Škola nogometa Fojnica, Škola fudbala Fortuna Zenica i domaćina ZSK Iris Zenica. (Zeda)