29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Juli 2011 14:38

EP univerziteta u karateu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

eusa1Uspješno je završeno 5. Evropsko univerzitetsko prvenstvo u karateu, koje se u posljednjih nekoliko dana održavalo u Sarajevu. Kao doprinos bh. univerzitetskom sportu, organizatori su ugostili univerzitetske timove iz 23 zemlje Evrope, a tim Univerziteta u Sarajevu je u  konkurenciji od 102 univerziteta osvojio u ukupnom plasmanu prvo mjesto sa osvojene tri zlatne medalje i jednom bronzanom.

 

 

Zlatne medalje su osvojene u ekipnom dijelu takmičenja, a prvog i drugog dana takmičenja bh. takmičar Edin Muslić u kategoriji -60 kg osvojio je prvo mjesto. Trećeg dana prvenstva zlatnu medalju u kategoriji -84 kg osvojio je Alem Kupusović, dok je u kategoriji -75 kg bronzanu medalju osvojio Nermin Potur, sportista Bosne i Hercegovine za 2010 godinu.

Iza Univerziteta u Sarajevu sa dvije bronzane medalje slijede Univerzitet Crna Gora, Univerzitet Zagreb i Univerzitet Ukraine sa dvije zlatne medalje.

Čestitke organizatoru, Karate klubu Ilidža, na organizaciji 5. Evropskog univerzitetskog prvenstva u karateu  uputili su delegati Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), kao i potpredsjednik Evropske karate federacije ( EKF), Stjepan Čelan.

Čitano 3427 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 25 Juli 2011 17:10