26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Oktobar 2014 03:10

Murisa Ramić i Hajra Kadić-Bilić

Prvi certificirani hipnoterapeuti na području  Ze-do kantona:  Murisa Ramić i Hajra Kadić-Bilić - Hipnoterapija je prirodno stanje duboke relaksacije u kojem možete napraviti ogromne promjene u Vašem životu. Zašto je hipnoza najpopularnija terapijska tehnika na zapadu danas?

 

Zato što pristupa direktno našoj podsvijesti i omogućava nam da se suočimo sa problemom, te shvatimo uzroke, doživimo emotivno otpuštanje i prihvatanje i nakon toga smo slobodni.  Hipnoterapija je u vodećim svjetskim istraživanjima dokazala da postiže izuzetne rezultate u sljedećim oblastima:

Odvikavanje od pušenja

Smanjenje tjelesne težine

Anksioznost

Fobije

Napadi panike

Depresija

Stres i relaksacija

Nisko samopouzdanje

Poremećaji u ishrani

Lični ciljevi

Seksualne disfunkcije

I mnogo toga još

 

ScreenSmlo9023hot001

 

Samohipnoza je odlična tehnika za transformaciju negativnog unutrašnjeg dijaloga sa samim sobom. Ukoliko neko ima problem, prije svega neophodno je da želi riješiti isti. Putem hipnoze rade se promjene koje isključivo subjekt koji je došao na seansu, želi da napravi. Broj seansi različit je od osobe do osobe. Nekada su potrebne 2-4 seanse, a ponekada više terapija da bi se problem riješio.                                                                        


Zamislite da ste 5, 10 ili više godina u jednu te istu vreću stavljali sve negativnosti koje su se desile vezano uz Vaš problem. Onda Vas hipnoterapeut pita šta očekujete da ćete sada izvući iz te vreće van? Treba je doslovno isprazniti od svega i nadalje krenuti u život tako da je punite samo lijepim događajima, emocijama, osjećajima... Cijela terapija ovisi o Vama. I to je ono najljepše, kada shvatite da ste uz hipnoterapeuta kao vodića, u toj cijeloj terapiji, VI riješili ono zbog čega ste došli.

 

Nitko nema čaroban štapić da bi Vaš problem odjednom riješio. Ali čim ste zatražili pomoć, znači da želite sretan i normalan život koji i zaslužujete. Riještie se kamenja koje vučete sa sobom i tih vreća koje su pune nečega što Vam ne treba.