25 Maj 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 21:13

Sajam OPEN-s od 8. oktobra

Danas je u press salonu Općine Zenica održana press konferencija 4. OPEN-s Zenica 2014, koju je organizovala Direkcija sajma OPEN-s. Tema press konferencije bilo je održavanje 4. Sajma OPEN-s koji će se održati od 8.do 11. oktobra 2014.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.


Ovo je Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva.

Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača ZDK  i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, koja je svojim idejama, radom i kreativnošću obogatila sadržaj sajma OPEN-s. 
Slogan 4. OPEN-s je:"Plastenička proizvodnja - budućnost i izazovi".

Predstavnici direkcije Sajma OPEN-s Zenica 2014: Jasmin Imamović, PR sajma i izvršni menađer u asocijaciji Mostovi prijateljstva, Refik Alihodžić, direktor Sajma OPEN-s Zenica 20014, te Melih Karan, zadužen za realizaciju kulturnih sadržaja na Sajmu, prisutne novinare su upoznali sa sadržajem i programom sajma.

Istaknuto je da se, do danas, prijavio veliki broj izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH koji će sa svojim proizvodima biti smješteni u velikom šatorskom naselju sa preko 2000 kvadrata zatvorenog prostora (najveći plastenik u regiji) na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice. Iz RS je prijavljeno 15-ak izlagača.
Takođe će tokom održavanja sajma biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika. Biće organizovana smotra folklora, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH.

Generalni pokrovitelj Sajma je Općina Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji, na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem, posebno je istaknuto. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad.

Medijski pokrovitelji Sajma OPEN-s Zenica 2014. su RTV Zenica i portal Zenicablog.

Svečano otvaranje sajma će biti organizovano u srijedu (08.10.2014.god,), u 12:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Zbog svega navedenog sajam OPEN-s je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Ulaz na Sajam je slobodan.

opens


E.Imamović za Zenicablog

Povezani članci (by tag)