27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Juni 2014 21:16

Juniorke Čelik Juniora prvakinje SB

Finale ORL - ŠR „Čelik Junior“ prvakinje ORL Srednja Bosna. - Vitezu je održana završnica Omladinske rukometne lige (ORL) za juniorke, regija Srednja Bosna, u sklopu kojeg je odigrano zadnje kolo ORL za djevojke-regija Srednja Bosna. Inaće, ova liga je krenula prije dva mjeseca prvim kolom, koje je odigrano u Zenici u dvorani na Bilmištu. Svaki grad učesnik bio je domaćin jednog kola.


Ono što veseli organizacioni odbor ove lige je velika korektnost među ekipama učesnicama. Uz dogovor i zdrave ljude, napravila se prava rukometna priča, možemo kazati, velika poslastica za sve one koji uživaju u mladosti, sportu, a naročito rukometu. Tome svjedoči i činjenica da je na zatvaranju ove sezone lige prisustvovao i selektor mlade rukometne reprezentacije, Jasmin Mrkonja“, objavili su na portalu eni news.

 

Ova sezona lige je završena i to vrlo uspješno. Postignuto je preko šest stotina golova, a po konačnom zbrajanju poznate su najbolje ekipe i pojedinci. Sve ekipe su dobile zahvalnicu i diplomu za osvojeno mjesto. Pored toga uručene su i diplome za najbolje pojedince, a to su:

- NAJBOLJA IGRAČICA: Vana Zeljko iz Škole rukometa "Čelik Junior" Zenica;

- NAJBOLJI STRIJELAC: Alma Teskeredžić iz ŽRK "Iskra" Bugojno;

- NAJBOLJI GOLMAN: Melina Muzaferija iz ŽRK "Bosna" Visoko;

Prvakinje lige su djevojke iz škole rukometa "Čelik Junior". Konačan plasman ekipa nakon zadnje utakmice:

1. ŠKOLA RUKOMETA "ČELIK JUNIOR" Zenica

2. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB "ISKRA" Bugojno

3. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB "BOSNA" Visoko

4. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB "SLOGA 2013" Gornji Vakuf - Uskoplje

5. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB "5 PLUS" Vitez

6. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB "ŽEPČE" Žepče

Nakon prve sezone komesar takmičenja, Asmir Mujaković iz Zenice, iskoristio je priliku da se zahvali svim učesnicima na fer i korektnoj borbi za plasman:

"Sa ligom smo startali prije nešto više od dva mjeseca. Na samom početku se dalo primjetiti da će ovo biti nešto više od rukometa. Tu su se izrodila nova prijateljstva, saradnje između klubova, najavljena nova druženja, a to je ono što je najvrijednije. Poslije svega želim da se zahvalim svim klubovima na korektnosti i na borbi u fer plej duhu. Zalaganje na jedan takav način dalo je posebnu notu ovoj ligi, a nama u organizaciji još veći motiv da iduća sezona, a koja će startati u septembru, bude još bolja i još kvalitetnija. Hvala svima i čestitke ŠR "Čelik Junior", ŽRK "Iskra" i ŽRK "Bosna" za plasman u top 3, kao i ostalim ekipama. Nijanse su odlučivale o najboljima, a što govori o kvaliteti lige. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i prijateljima naše lige, prije svega gosp. Duraković Anisu, komesaru lige Kantona Sarajevo, a koji nam je pružio veliku podršku u samom startu."-rekao je, pored ostalog, Asmir Mujaković.

 

„Važno je napomenuti da ORL "Srednja Bosna" djeluje kao neprofitabilna organizacija i da se svi klubovi takmičili bez kotizacije i sličnih troškova. Cilj je da kroz godinu, dvije rada budemo jedna od najjačih i najmasovnijih liga na prostoru Bosne i Hercegovine, a kako je sve završeno prema planovima u ovoj sezoni, od iduće sezone startat će se, najvjerovatnije, i sa ligom za kadetkinje"- rekli su iz organizacije lige.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

(Izvor: eni news)