28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Novembar 2011 14:41

Nakon pucnjave ispred Tena Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

mahmic-stupar-mahmicDvije osobe su još u teškom stanju nakon jučerašnjeg obračuna na raskrsnici kod kluba "Ten". Sa jedne strane su bili Emir Bešlić, te Amar i Sulejman Tabaković, a sa druge Džemal i Bahrudin Mahmić, te Sadam Stupar. Povod za sukob nije zvanično saopćen, a ni u nezvaničnim pričama nije bilo moguće saznati šta ga je uzrokovalo. U sukobu su povrede zadobili Mahmići i Stupar.

 

-    Džemal Mahmić ima teške povrede glave, povrede i prijelom kostiju lica i nosa, teške povrede lijeve natkoljenice i velikih krvnih sudova natkoljenice. Nakon zbrinjavanja na Urgentnom bloku prebačen je u traumatološku operacionu salu, a nakon operacije na odjel intenzivne njege. Van je životne opasnosti i trenutno stabilan.  Sadam Stupar ima prijelom kostiju glave i lica, te prostrijelne rane na obe potkoljenice. I on je na Intenzivnoj njezi, vitalno stabilan. Treći primljeni pacijent, Bahrudin Mahmić, imao je povrede glave i nakon zbrinjavanja tih povreda, koje su ocijenjene medicinski kao lake, pušten je na kućno liječenje, kazao nam je dr. Kasim Spahić, načelnik Urgentnog i prijemnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.

 Inače, Amar Tabaković sa jedne i Džemal Mahmić sa druge strane su osuđenici Kazneno – popravnog zavoda Zenica, koji su se u trenutku pucnjave nalazili, kao primjerni osuđenici, na korištenju vanzavodskih pogodnosti.

-    Amar Tabaković je kao maloljetnik, aprila 2009. godine osuđen zbog nekoliko mjeseci ranije počinjenog ubistva na Talića brdu, kad je ispred svog BMW-a na cesti ubijen Damir Imamović, koji ga je navodno prisiljavao da dila drogue za njega. Osuđen je na sedam godina zatvora. Džemal Mahmić je akter prošlogodišnje pucnjave u Babinoj rijeci, kada je grupa neidentifikovanih mladića napala ljude ispred bokserskog kluba u kojem je on trenirao. On i još jedna osoba sa jedne strane, te nekoliko osoba sa druge strane pucali su automatskim oružjem i pištoljima jedni na druge, a osim jednog aktera, tada je ranjen i jedan dječak koji se vraćao kući iz škole. Mahmić je danima bio u bjekstvu, prije nego se predao. Tabaković se trebao vratiti sa dopusta iz KPZ u subotu uvečer, a Mahmić u nedjelju uvečer, kažu nam izvor u KPZ Zenica.

Kako saznajemo, Emir Bešlić je sin poznatog zeničkog ćevabdžije i mesara, a Tabakovići su bili njegovi neformalni tjelohranitelji. Amar i Sulejman su rođaci, a za razliku od Amara “Mirčeta”, Sulejman još nema zadokumentovanih krivičnih djela. S druge strane, Mahmići i Stupar su dugogodišnji bokseri u klubu “Isak”, a kako nam je potvrđeno, Bahrudin Mahmić se prije desetak dana vratio sa srebrom sa Svjetskog prvenstva u Makedoniji. Po svemu sudeći, nakon što su ih onesposobili pogocima mecima u natkoljenice, napadači su okončali posao šakama, nogama ili nekim “priručnim” predmetima, što će utvrditi istraga.

foto: ranjeni Bahrudin Mahmić, Sadam Stupar i Džemal Mahmić

Čitano 11967 puta