23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Avgust 2011 22:25

Optužnica: Alići i Dizdar Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

alen-alicSudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona kojom su tri osobe optužene da su početkom juna opljačkale poštansko vozilo u mjestu Kula kod Zenice i ukrale 40.000 KM.

Braću Alena (Hanefije) (33) i Adija Alića (20) optužnica tereti za razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a trećeoptuženog Seada Dizdara (36) za razbojništvo.  

Podsjetimo, Alen Alić je bio na dopustu iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica kada je izvršio pljačku, a uredno se vratio sa korištenja vanzavodskih pogodnosti, iako je za njim tri dana tragala policija.

Napad na poštansko vozilo dogodilo se 3.juna kada su tri maskirane osobe sa golfom IV (635-T-124) presrele poštanskog „kedija” i uz prijetnju automatski puškama natjerali poštare da im predaju torbu sa novcem. Inače, vozilo JP BH Pošta je prevozilo novac za penzije za umirovljenike koji žive na području Babina i okolnih mjesta Seoci, Arnauti, Briznik i Radinovići.

Čitano 4240 puta