29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Novembar 2014 21:20

Hazime, imamo Bingo!

Zenicablog je večeras dobio zanimljivu fotografiju, nastalu oko 20:15 u jednoj zeničkoj kladionici. Kako nam je potvrdio autor fotografije, ne toliko pasionirani kladioničar, mirnu večer bez potrebe za intervencijom, dvojica čuvara zakona su iskoristili da okušaju sreću u igrama na sreću. 

 

Ne znamo da li je Pravilnikom o radu MUP-a dozvoljeno igranje igara u radno vrijeme. Ako bismo i dopustili mogućnost da "pauzu za večeru" koriste igrajući Bingo, vjerujemo da bi službene osobe trebale i MORALE znati da su ove "igre" kao bingo, tombola i sl. ZAKONOM ZABRANJENE U KLADIONICAMA, te da inspektori Federalne inspekcije svakog mjeseca kažnjavaju i zatvaraju kladionice zbog toga što uopće organizuju Bingo igre u svojim prostorima. 

 

Dakle, ovi policajci učestvuju u zabranjenim igrama (uz ove su to i klađenja na pse i sl.), tako da su i u civilu, a ne na dužnosti, trebali i morali biti svjesni da upravo (sa)učestvuju u činjenju krivičnog djela. 

 

Pozivamo sve građane, bez obzira na dužnosti koje obavljaju, da PRAVNU DRŽAVU počnu praviti OD SEBE, jer ovakvim negativnim primjerima sigurno ne mogu da predstave svoju funkciju kao autoritet u čuvanju javnog reda i mira.

 

I NA KRAJU, ALI NE I NAJMANJE BITNO - kao što smo to činili i do sada, svaki pozitivan primjer naših policajaca ćemo objavljivati, jer smatramo da su to najmanje plaćeni, a ipak najbolji dijelovi našeg društva. To ipak ne znači da NEGATIVNE primjere (pa i u našoj struci, medijima) ne trebamo istači, da bi smo upravo pokazali da je većina ČASNA, ali da ima i drukčijih. 

 

Redakcija Zenicabloga.