29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 30 Juli 2014 21:33

Pismo studenta premijeru i vladi

Poštovana redakcijo Zenicabloga, isfrustriran člankom od prethodnih par dana vezanim za plate ove ''gospode'', kao i svi naši sugrađani, napisao sam ovo pismo. U prilogu je pismo u kojem sam se osvrnuo da to kako djeca ovih sa liste sa enormnim platama su non stop na spiskovima za stipendije, iz godine u godinu. Dosta nas studenata znamo djecu gore navedenih koji godinama uzimaju stipendije od sirotinje uz ovolike plate roditelja, to je sramota, i molim vas da ovo objavite. Hvala vam i nadam se da nećete zanemariti ovo! Lijep pozdrav.


...

Dragi naš premijeru i još draža vlado. Prethodnih par dana stanovnici naše drage Zenice, pa i cijele javnosti BiH su upoznati sa zapanjujućim činjenicama vezanim za "skromna" godišnja primanja pojedinaca, kako u opštini Zenica tako i na području cijeloga ZE-DO kantona. 

 

Nakon što sam pregledao spisak gore navedene gospode, primjetio sam imena roditelja mnogih studenata koji godinama "vladaju", visoko rangirani, na spiskovima za kantonalne stipendije. Meni, kao studentu jedne prosječne, radničke, zeničke porodice ta stipendija ne treba, ali mnogima čiji roditelji odvajaju od one teško zarađene kore hljeba bi itekako značila.

 

Ali Vi, gospodine premijeru i gospoda koja sastavlja rang liste za stipendije godinama zanemarujete takve slučajeve, i gurate djecu gospode sa "skromnim" platama. 

Još jednom se, po ko zna koji put obistinila stara narodna izreka: "Para na paru, uš na fukaru".

 

SRAMOTA!!!

 
Zeničanin J.A.