29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Maj 2014 21:13

Pismo posjetioca Bolnice

Danas je svako " PAMETAN" i bez poštovanja prema bilo kome ili čemu, uvukao se neki razoran virus u ljude.Sistem pravih vrijednosti ne postoji. Sistem je takav da zapošljava samo podobne.Nekada je razgovarati sa doktorom značilo da je ta osoba pametna,odmjerena, smirena, spremna saslušati ,dati mišljenje, savjet i naravno ima osnovnu kulturu.


Dovozim neku večer rodicu sa aerodroma hitno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi hospitalizacije njene mame i nakon što je pronalazimo u lošem stanju tražimo dežurnu doktoricu.Kao, dvije su dežurne a nalazimo na tom odjelu nerologije dr Lejlu .....


Ta (tzv dr.) Lejla nije ni saslušala prvu rečenicu mog tihog obraćanja i molbe za razgovor sa kćerkom pacijenta, je odmah drsko počela da nas napada kako, zamislite, nema smisla da je neko u 21 h pita bilo šta...uz grananje rukama i bježanje ispred nas 3 m i kao da će da nam pročita sa liste.Morao sam da brojim do...i tihim glasom govorim da nema razloga za nervozu trčeći za njom. Ta Lejla sigurno nikada neće sa svojom drskošcu biti doktor ma koliko je podobni gurali. Biti doktor a mrziti ljude i nemati ni mrvu razumijevanja i sažaljenja za teske bolesnike i članove porodice je nezamislivo i za veterinara a Lejla sa neurologije nemoze biti ni dr. za životinje jer ona nije humana....TZV dr Lejla .....za vas će se čuti, ja ću se potruditi da čuju. ..koliko mogu ...i više.


Ta Lejla je svojom bahatošću i ponašanjem toliko degradirala ona dva slova ispred i ni za trenutak se nije ni zapitala ni s kim razgovara a kamoli gdje je to vodi.Moram reći da je samo spasio moj sabur , sabranost i par ostalih LJUDI koji su bili prisutni njenom ispadu.Najvjerovatnije ista ima predstavu da je biti na poslu malo proćaskati sa sestrama i prespavati noćnu smjenu kao u Željazari nekada.. Ostalim medicinskim sestrama i braći svaka čast,kulturni neki ljudi.


MOLIM lajkati i upoznati građanstvo sa uslugom u KBZ.

Amir Imamović Zenica


foto: zenit.ba