19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Maj 2014 13:43

Nogometna Premijer kuhinja ili?

Na našu adresu stiglo je pismo jednog čitaoca u kojem se osvrnuo na aktuelna dešavanja u fubalskoj Premijer ligi BiH.  Vi odlučite da li ćete odmah vjerovati u priču ili sačekati ishod, pa se uvjeriti u (ne)istinitist navoda. U svakom slučaju mi je prenosimo isključivo kao pismo nama poznate osobe, inače redovnog posjetioca ZB. 



„U jednoj sarajevskoj kafani zasjeli „režiseri“ lige i uz vino i jagnjetinu govorili kako će lopta skakutati i na kraju odskočiti i poredati jadnike koji su mislili da to mogu sami obezbjediti na zelenom terenu. Jedan od režisera poslije pete, šeste flaše vina , je rekao Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki će u Evropu. Dva moraju zbog zaslužnih u nogometnoj vladi, a dva zato što su dovoljno jaki, jer bi njihovo sklanjanje bilo teško pa bi se scenario mogao zakomplikovati.

 

Kad se jedan među njima drznuo i rekao – A Velež, Olimpic ? Prije nego što je naveo još nekoga ,rečeno mu je da se njima ništa ne duguje , valjda nemaju obaveza prema njima te je ovaj jadnik samo konstatovao da je fudbalska vlada jača od one prave ili nekih biznismena .

 

Pričali su „režiseri“ i o tome ko će ispasti uz već otpisani Leotar. Vrlo moguće da to bude Travnik da se vidi ko je gazda kuće .Pa kad ovi ispadnu red je da se odredi i ko će ući .Najveći dug je prema Slobodi , jer jedan dio sadašnje fudbalske vlade je odlučivao kada je Sloboda ispala. Tada nisu bili dovoljno hrabri da Slaviji oduzmu tri boda po nalogu UEFA-e , već su to uradili uradili ove godine kada je Slavija imala dovoljno debeo konto da podnese gubitak od tri boda , a zbog toga Sloboda tavori u federalnoj ligi. 

 

Ovdje, u kafani gdje se režira, i konobari znaju ko će biti prvi a ko ispasti . Zamislite konobari znaju a fudbalska vlada i dalje sve posmatra u tišini. Iz priče s akonobarima zaključujem da ću ubuduće morati češće doći na, kako oni kažu, „komandno mjesto“ .Mislim da ću ubuduće i na kladionicama biti pametniji (neko bi rekao bolje informisan ). 

Znači, Zrinjski, Široki, Željo i Sarajevo u Evropu, Leotar  i Travnik u svoje enitetske lige ,dok će Sloboda u premijer ligu .Pišem ovo sa ciljem da se džaba ne nervirate do kraja prvenstva .“

 
Svjedok, čitalac ZB