25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 23:16

Proradio nam displej

Iskreno nas interesuje da li su vršene probe sistema novog displeja prije njegovog kupovanja. Novije, modernije, ne znači uvijek i funkcionalnije... Naravno, suočeni sa realnom opasnošću da odmah budemo proglašeni "kritičarima napretka i razvoja" našeg grada, sudeći po reakcijama građana novi displej nije u prvim danima ispunio svoju funkciju. 

 

Nadamo se da će nadležni shvatiti da displej na ovoj visini i daljini ne mogu smatrati običnim LED ekranom i koristiti ovako sitna slova... Doduše, navikli da nas lokalna vlast tjera da više vjerujemo njima nego svojim očima, moglo bi na kraju biti da mi ustvari i ne znamo šta valja. Displeji ove veličine u drugim gradovima se postavljaju na visini 2-3 sprata iznad pješaka (Sarajevo), a nipošto na objektu koji nerijetko bude u magli (smogu, dimu).

 

Ovako, građanima preostaje da dođu ispod Displeja i čitaju njegov sadržaj. S obzirom naa vrlo negativna iskustva "stručnjaka" za uvođenje fontana u naš grad, bojimo se ni displeji neće otići daleko. Ko zna, možda ova dva displeja spojena završe na Bilinom, gdje bi bila vidljivija. Ako se po jutru dan poznaje,.,....   foto: J. Hadžić