28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Avgust 2013 22:45

Preporuke šejha Čajlakovića

Sufijski šejh Mustafa Čajlaković iz Zenice ima običaj da putem svoje web-stranice odgovara na pitanja brojnih vjernika. Pitanja se tiču brojne problematike, od vjerskih nedoumica do porodičnih problema, pa i onih koji se tiču sasvim privatnih potreba.Međutim, Čajlaković pri svojim odgovorima zna nekada i preliti čašu pa one koji imaju "probleme" sa suprugama preporučuje da ih se - istuče.



Jedan od sramotnih Čejvanovićevih savjeta osvanuo je nedavno kada ga je nepoznati čitalac upitao za savjet kako riješiti probleme sa svojom suprugom za koju je ustvrdio da "je lijena i kako ne voli raditi po kući".

- Eselam Alejkum, želio bih vas pitati da li će bolje biti moja hanuma, s njom nešto nije u redu, ona nije nikad vesela, ne voli radit po kući a niti negdje drugdje samo bi voljela spavati tako da bih vas zamolio da mi pomognete. Imam s njom jedno dijete na putu je drugo pa bih vas zamolio da u ime Allaha da nam pomognete da ona bude dobro, eto unaprijed vam zahvaljujem i neka vas dragi Allah nagradi, glasilo je pitanje neznanog čitaoca na što mu je Čajlaković odgovorio:

- Nije joj ništa, čista lijenost, za skidanje lijenosti potreban je prut.


AVAZ


Ostala pitanja i odgovori na ovom linku