28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Avgust 2011 20:57

Šabić: ja sam mađioničar Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

gavran-sabicNakon što je vjerovatno jedini direktor jednog nogometnog kluba koji je početkom prvenstva otišao na godišnji odmor i po tome sigurno može ući u Ginisovu knjigu rekorda, Nermin Šabić danas se vratio sa odmora kako bi pred novinarima odgovarao na pitanja o najlošijem startu zeničkog kluba od nezavisnosti BiH.

Tri kola, tri poraza, posljednje mjesto na tabeli, nezadovoljstvo navijača, slab igrački kadar,dva isključenja trenera Borisa Gavrana od strane sudija, samo su neka od pitanja na koje je danas odgovarao Šabić.



„Godinu dana sam skoro u klubu i radim bez ikakve podrške jer poznato je da klub nema predsjednika. Od kako sam na mjestu direktora odgovorno tvrdim da nikome ne dugujemo ni marke, a obaveze prema igračima i radnoj zajednici su uredne. Ja sam mađioničar u klubu i ni sam ne znam kako smo obezbijedili pripreme igračima i doveli nekoliko pojačanja. Nisam išao u školu da bih bio direktor kluba, nego sam tu privremeno jer niko ne želi da se uhvati u koštac s problemima. Sve sesvodi na rekla-kazala. Ipak, mislim da sam svojim vodstvom u nekim stvarima podigao nivo kluba na veću razinu“, pravdao se Šabić, koji ima mišljenje da postojeći igrački kadar ima kvalitet:

„Loš start je sklop nesretnih okolnosti i greški naših igrača. Ipak vjerujem da ova ekipa ima kvalitet i da će se već protiv Olimpica probuditi i zabilježiti prvu pobjedu. Svakako da igračima nije lako i na njima je ogromni pritisak što i sam znam kada sam bio u sličnim situacijama kao nogometaš u svojoj karijeri. Još jednom kažem da svoju poziciju dajem na raspolaganje i nek dođu ljudi koji će bolje raditi posao od mene", kazao je Šabić.

SC Sport.ba

Čitano 4715 puta