29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Novembar 2014 20:09

Video: spot VIA ZENICA!

Zmajevi ove nedjelje od 20:45 sati u Izraelu igraju jednu od najbitnijih utakmica u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje će se održati u Francuskoj. U nadi da će naša najpopularnija reprezentacija ispisati nove historijske uspjehe, vrijedno smo radili u proteklih mjesec dana i pripremili novu navijačku pjesmu “Via Zenica”. Pjesma je nastala u okviru projekta “Zenica, moj grad” kojim kroz razne faze i ideje već 18 mjeseci radimo promociji našeg grada. Cilj nam je i sa ovom pjesmom promovirati najbolje iz Zenice. Prvenstveno mislimo na činjenicu da ima dosta uspješnih mladih ljudi kojima treba pružiti šansu i mogućnost da pokažu šta znaju.

 

U prvoj fazi projekta “Zenica, moj grad” smo snimali i objavljivali izjave poznatih građana koji su afirmativno govorili o Zenici. To nisu bili samo rođene Zeničanke i Zeničani, već i osobe koje su silom prilika doselile u Zenicu i prepoznale mnoge potencijale ovog grada. U drugoj fazi smo birali “Fotografiju Zenice” koje su nam slali slušatelji, a nakon toga smo, ovog ljeta, snimili 10 pjevanih jinglova i za iste uradili spotove, a tekstopisci su bili sami građani. Pjesma je snimana u studijima “Radija Zenit” i “Ruvex music”. Gitaru je svirao Emir Adilović – Brko, dok su izvođači bili: Sajid Jusić, Saša Domuz, Afan Smajlović, Hanad Džehverović, Alen Seferović, Adis Bajramović, Mahir i OFK Zenica. Muziku i aranžman je uradio Nedim Talić, dok je autor teksta Ikbal Smajlović. Video spot su snimali Dino Šehić i Jasmin Pivić.


10756857 10205531691105221 1593320632 o

 

Radio ZENIT ove nedjelje je organizator i FAN ZONE na Trgu Alije Izetbegovića u samom centru Zenice kada ćemo na velikom displeju, osim utakmice Izrael – BiH, emitovati video spot pjesme “Via Zenica”. Nažalost, u današnjem vremenu za mnoge dobre ideje potrebna su sredstva kako bi se realizovali projekti. U realizaciji ove faze projekta “Zenica, moj grad” zahvalnost prvenstveno dugujemo partnerima: BH Telecom, ArcelorMittal Zenica, FIS Vitez, Nogometni savez BiH, Almy, Premier kladionice, Bihaćka pivovara i generalnom bh sajmu ZEPS i ZEPS Intermetal. U nastavku pogledajte video spot pjesme “Via Zenica”.