25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Oktobar 2014 22:29

BNP: Maksim Mrvica u ponedjeljak

Maksim Mrvica, čuveni hrvatski virtuoz na klaviru, u Sarajevu je najavio početak koncertne turneje u našoj zemlji, koja će obuhvatiti Zenicu, Tuzlu, Mostar i Sarajevo. Turneja će u ponedjeljak početi koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a nastavit će se u utorak u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru, nakon čega će uslijediti koncerti u Mostaru u Domu „Herceg Stjepan Kosača" te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u srijedu, odnosno četvrtak.

 

Na konferenciji za medije Mrvica je najavio da će publici ponuditi svojevrsnu retrospektivu do sada objavljenih studijskih albuma, ali i promovirati novi album "The Movies" na kojem izvodi muzičke teme iz filmskih klasika.

 

- Osim kompozicija s posljednjih albuma, upravo će publika u BiH među prvima premijerno čuti i kompozicije s albuma "Mezzo e Mezzo" koji za nekoliko sedmica tek izlazi u azijskim zemljama - otkrio je čuveni muzičar. Maksim Mrvica posljednji put je pred bh. publikom nastupio prije četiri godine, i to u Tuzli i Sarajevu. Uprkos tome, trema, dodaje, ne postoji...

 

- Na moju radost, uvijek sam imao dobre povratne informacije od bh. publike, a nadam se da će tako biti i ovaj put. Moram priznati da mi je ovo do sada najzaposlenija jesen, jer odmah nakon koncerata u BiH očekuju me turneje u Kini, Londonu, Južnoj Koreji... - govori Mrvica. Ovoga ljeta, klavirski virtuoz održao je dva uspješna nastupa u Hrvatskoj, u pulskoj Areni, te na zadarskom Forumu, a niz koncerata nastavlja u BiH pod producentskom palicom Tomislava Kašljevića.

 

- Velika mi je čast sarađivati s istinskim muzičkim umjetnikom kao što je Maksim Mrvica. Raduje me što u svojoj BiH mogu organizirati jednu ovakvu turneju, u kojoj će u svim gradovima, Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, zasigurno uživati publika svih generacija - poručio je Kašljević. Ulaznice za koncerte mogu se nabaviti po cijeni od 25 KM. Maksim Mrvica je već kao devetogodišnjak počeo javno nastupati, a s nepunih dvanaest godina imao je svoj prvi koncert s orkestrom. Velikim talentom, impresivnim nastupom i upečatljivim imidžom, Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama, a danas je podjednako miljenik svih generacija publike.

 

AVAZ/E. SKENDEROVIĆ 

Povezani članci (by tag)