26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 April 2014 23:13

Najava: 72 sata Summer fest

Letu štuke, Laka i S.A.R.S. na “72 Sata Summer Fest-u” - Ponijeri kod Kaknja 6.,7., i 8. juna - Na poznatom izletištu Ponijeri udaljenom 20-ak km od Kaknja 6.,7., i 8. juna ove godine će se održati prvi “72 Sata Summer Fest”. Ponijeri se nalaze na oko 1000 metara nadmorske visinei poznati su kao vazdušna banja sa zrakom neobično bogatim kisikom.  Festival “72 Sata Summer Fest” će biti prvi ovakvog formata na prostoru ZDK,  a organizator “Civilizacija” iz Kaknja najavljuje organizaciju na visokom nivou. 


Festival će 6. juna otvoriti sarajevski bend Letu štuke, uz nekoliko predgrupa sa prostora cijele BiH, drugu noć festivala planiran je nastup Lake sa bendom, a headliner treće noći je bend S.A.R.S. Također, očekuju se nastupi nekoliko demo bendova i DJ-eva koji će održavati atmosferu i obezbijediti posjetiocima 72 sata čiste zabave. Očekuju se popunjeni svi smještajni kapaciteti na ovom izletištu (privatni pansioni i vikendice) koji će u dogovoru sa organizatorom posjetiocima biti ponuđeni po veoma popularnim cijenama.

Organizatori pripremaju i bogatu ponudu piva, hrane i bezalkoholnih pića.

 

Karte za ovaj festival će se naći u prodaji već od 7. maja i iznosit će 10 KM za svaku pojedinačnu noć. 

 

Ipak, u pretprodaji od 7. Do 17. maja karte za sve tri noći festivala će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 13 KM. Poslije 17. maja karte će se moći nabaviti samo za pojedinačne noći festivala. Karte će biti moguće kupiti u Kaknju, Zenici, Visokom, Maglaju, Zavidovićima i Sarajevu , a o detaljima prodaje organizatori će izvijestiti naknadno.

 

Organizatori pozivaju sve željne kvalitetnog zvuka, zraka i prelijepe prirode da posjete "72 sata Summer Fest" kao odličan uvod - zagrijavanje za svjetsko prvenstvo koje nas očekuje par dana poslije!

 

U toku su prijave za demo bendove koji će biti predgrupe ovim renomiranim imenima. Već se prijavio veliki broj bendova iz cijele BiH, a prijave koje traju do 5. maja moguće je izvršiti na mail 72satafest @gmail.com sa youtube linkom nastupa.