19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 April 2012 16:54

Potraga za Kenanom Tokalićem

Dana 19.04.2012. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je na nadležnost i dalje postupanje, od strane Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica Tokalić Kenan, rođenog 1990. godine iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno lice dana 11.04.2012. godine, u večernjim satima, u Kaknju, u ugostiteljskom objektu „ EN JOY“, u kojem se nalazio veliki broj gostiju, ispalivši pet hitaca iz vatrenog oružja-pištolja, na okrutan i podmukao način lišilo života Čehajić Enijada iz Kaknja, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok je lice Islamović Aldin zadobilo više povreda nanesenih vatrenim oružjem.


Nakon izvršenog krivičnog djela „ Ubistvo“ iz člana 166. stav 1. KZ FBiH i pokušaja ubistva Islamović Aldina, Tokalić Kenan se udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu. U okviru aktivnosti koje su poduzimane na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, operativni timovi i redovne policijske snage su u kontiniutetu poduzimali mjere i radnje na pronalasku navedenog lica, te su pored potrage vršeni i pretresi na više lokacija. Naznačene aktivnosti se još uvijek poduzimaju i za sada iste nisu rezultirale pronalaskom lica Tokalić Kenana. Uz saglasnost nadležnog tužioca a u cilju bržeg i efikasnijeg pronalaska lica, u skladu sa odredbama člana 235. stav 2. ZKP FBiH, objavljujemo fotografiju Tokalić Kenana, te pozivamo građane, da ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o licu koje je u bjekstvu ili uoče isto, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu direktnim obraćanjem ili pozivom na broj 122.

Također, obavještavamo građane da predmetne informacije mogu dostaviti i putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


URED POLICIJSKOG KOMESARA