19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Avgust 2013 07:36

Predstavljamo: Prije ponoći

UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoar domaćih kino dvorana od 29.avgusta donosi hit Open Air programa 19.SFF, romansu "Prije ponoći" (Before Midnight).

 

U pitanju je treći nastavak hit romantičnog serijala koji je započeo originalnim filmom "Prije svitanja" iz davne 1995.godine u kojem je po prvi put na velikom ekranu predstavljen par glavnih protagonista serijala Selin i Džesija. Njihove ljubavne avanture osvojile su srca žena širom svijeta a nakon nastavka "Prije sumraka" iz 2004.godine završetak ove bezvremenske ljubavne priče dolazi u filmu koji ponovo realizuje ista autorska ekipa. Tu su reditelj Richard Linklater te glavni glumci, Ethan Hawke, junak klasika "Velika očekivanja" i francuska ljepotica Julie Delpy koje je sarajevska publika već upoznala na velikom ekranu u jednoj od noći Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

 

Ovaj put srećemo Džesija i Selin devet godina kasnije u Grčkoj. Prošlo je skoro dvije decenije od njihovog upoznavanja u vozu za Beč. Šta će jedan par koji je u dugoj vezi raditi u divnom hotelu osim da odbaci sve brige, odgovornosti i odjeću i baci se na vođenje ljubavi? Ali Džesija i Selin će realnost omesti u tome: problemi oko djece, posla, ambicija, razočaranja; usponi i padovi ljubavne veze; napori koje iziskuje odnos koji se produbljuje i razvija. Njihova idilična noć će ih testirati na neočekivan način.

 

U distribuciji UNA FILM naslov "Prije ponoći" kreće sa projekcijama u multiplexima Palas Banja Luka i FC Ekran Zenica od 29.avgusta dok će se na repertoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu naći od 12.septembra. Već naredne sedmice od 05.septembra na repertoar kino dvorana UNA film donosi nastavak kultnog stripovskog ostvarenja "Fajter 2" (Kick-Ass 2) koji je prije par sedmica otvoren na američkim kino blagajnama.

 

PR služba UNA Film

 

Before Midnight BiH plakat mail